ADIO, FUMAT! S-a votat in Senat

image

Legea care interzice total fumatul în spaţiile publice, adoptată de Senat

Fumatul ar putea fi interzis complet în spaţiul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun a fost votată de senatori cu 86 de voturi „pentru”, 8 abţineri şi 30 de voturi „împotrivă”.

Senatoarea PC Cristiana Anghel, care s-a opus acestei legi, a ţinut să le transmită un mesaj colegilor săi care au votat pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice.

“Am şi eu o întrebare, pentru dragii mei colegi care au votat mizeria asta de lege, pentru că nu poate să fie altceva. Ce se vor face dacă eu aduc o iniţiativă legislativă prin care interzic comercializarea băuturii? Nu consumul, comercializarea. Ce se fac dragii mei colegi dacă eu, din cauza ţigării, fac stare de sevraj şi de fiecare dată când e vot în plen, ora aia de vot final, şi trebuie să mă duc să fumez?”, a spus Cristiana Anghel.

“Nu ar fi o idee rea”, i-a răspuns preşedintele de şedinţă, Cristian Dumitrescu (PSD), în aplauzele sălii.

Aleşii, „aprinși” de legea care interzice fumatul. Certuri pe tema „plăcerilor intense”, „cinismului” și dreptului la „aer curat”

Propunerea legislativă pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice a mai fost pe ordinea de zi a plenului Senatului pe 18 februarie, când, la propunerea senatorului Dumitru Pelican, liderul grupului senatorilor liberal-conservatori, actul normativ a fost retrimis la Comisia pentru sănătate pentru a fi modificat, în sensul reglementării posibilităţii ca în instituţiile publice să poată fi amenajate, totuşi, nişte spaţii speciale pentru fumat.

“Dacă stai zece ore în această instituţie, sunt zile când am stat şi 12, sunt zile în care am stat foarte puţin, unde să fumez? Chiar nu pot să am un loc amenajat într-o instituţie publică, unul mic, să fumez o ţigară, pentru că (…), atunci când devii dependent de tutun, e tot un fel de drog. Nu poţi să omori un om cu această lege. Lasă-i un locşor, acolo, de fumat!”, argumenta conservatorul, care e fumător.

Comisia de sănătate a decis însă păstrarea proiectului fără amendamente, în sensul interzicerii totale a fumatului în spaţiile publice.

Potrivit propunerii legislative, se interzice complet fumatul în spaţiul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de învăţământ, precum şi în unităţile sanitare de stat şi private.

Sursa: www.digi24.ro

loading...

1 Comment on "ADIO, FUMAT! S-a votat in Senat"

  1. este o lege pe care o asteptam cu totii!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*