Anunt pentru Dragnea: vor fi declansate procedurile pentru a-i fi INVALIDAT mandatul de parlamentar

dragnea

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, anunta ca liberalii vor cere invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea pentru ca acesta a fost condamnat definitiv din cauza unor fraude electorale.

„Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al presedintelui PSD, Liviu Dragnea, si vom vota in consecinta. Regulamentul Camerei Deputatilor este clar si limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate. Sper ca toate celelalte partide sa se ralieze acestei pozitii de bun simt si sa voteze impotriva. In cazul in care PSD va avea castig de cauza la vot, luam in calcul sesizarea Curtii Constitutionale. Nu putem ceda in fata acestui obicei al PSD de a considera ca legile aflate in vigoare sunt, pentru liderii acestui partid, facultative. De altfel, avem un precedent in 2004, cand pentru fapte similare pentru care nu fusese emisa o sentinta judecatoreasca la acel moment, toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei in cauza”, a postat Raluca Turcan pe pagina sa oficiala de Facebook.
Liberalii ar urma sa initieze demersul de contestare a deciziei Camerei Deputatilor de validare a noilor mandate imediat dupa votul de marti din plenul acestei Camere.

Vezi si: MIRCEA BADEA: “Liviu Dragnea si-o va fura rau”

Vicepresedintele PMP Robert Turcescu, care a castigat un mandat de parlamentar, precizeaza pe Facebook ca „Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca alegerea unui deputat poate fi invalidata daca respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude legate de derularea procesului electoral!”

Dragnea risca sa nu intre in Parlament. Liderul PSD ar putea fi afectat, astfel, de prevederile din Regulamentul Camerei Deputatilor, potrivit carora „alegerea unui deputat poate fi invalidata daca respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude electorale”, a relatat sambata News.ro.

Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca alegerea unui deputat poate fi invalidata daca respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude legate de derularea procesului electoral.

”Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) in cazul in care exista o hotarare judecatoreasca de condamnare, ramasa definitiva, privind savarsirea de catre respectivul deputat a unor infractiuni legate de derularea procesului electoral”, se arata in articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputatilor.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea, in luna aprilie 2016 la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru fraude comise la referendumul din 2012 de demitere a lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei.

loading...

Be the first to comment on "Anunt pentru Dragnea: vor fi declansate procedurile pentru a-i fi INVALIDAT mandatul de parlamentar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*