Aprindeți luminile roșii la geamurile Parlamentului!

bianca-cristina-2

de Corina Bacanu

În spatele oricărui bărbat de succes se află… Chiar așa, ce se află? M-a luat valul renumitului clișeu internațional. Să revenim. În genunchi, în fața oricărui interlop, pardon… parlamentar… din Celebrul, Renumitul, Elegantul, Eficientul și Cinstitul Parlament pe care îl avem noi se află o fată care îi soarbe fiecare vorbă. Perverșilor, nu vă gândiți la cine știe ce prostie, pentru că biata fată vrea “s-o ia de jos”. În carieră, desigur. Recunoașteți că vă plătește Soros ca să vă luați de bieții parlamentari și miniștri de la UNPR, ticăloși cosmopoliți ce sunteți.

De ceva vreme mă tot asaltează titlurile din ziare: “Click aici să vezi ce consilieră sexy și-a tras ministrul Ics!”, “Parlamentarul Igrculescu și-a luat consilieră bombă!”, “Parlamentul geme de femei sexoase!” Și probabil că Parlamentul geme, de vreme ce economia tot nu e o duduie, dar asta e o altă poveste. Nu vreau să vorbesc în articol despre cei cărora le place să geamă la birou în timp ce noi muncim ca ca proștii în tăcere, ci despre cele cărora le place să fie alături suflet și trup și trup și suflet și trup de Zeul Politic pe care îl consiliază.
Mirela Motan, consilier principal în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, surprinsă în timp ce căuta un dosar.
Mirela Motan, consilier principal în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, surprinsă în timp ce căuta un dosar.

Fac un exercitiu de imaginație și îmi închipui cum e să consiliezi un ditamai omul – parlamentar, ministru, deputat, mai ziceți voi, fiindcă îmi pare o treabă destul de dificilă, cu multe responsabilități. Pun pe listă câteva calități care îmi par esențiale: expertiza în domeniul în care consiliezi, experiența de viață, bunul simț și înțelepciunea. Caut cum arată fișa postului unui consilier în Parlament și îmi apar următoarele cerințe:

În ce privește studiile, ele trebuie să fie superioare, de lungă durată, plus cunostințe în domeniile: management general, administrație publică și cel puțin o limbă străină de circulație internațională.

Experiența în muncă trebuie să fie de cel puțin 7 ani și specialitatea (ordine publică, juridică sau învățământ) de cel puțin 7 ani.

Printre responsabilități, “consiliera” consiliază ministrul cu privire la problemele juridice și activitățile specifice relației cu Parlamentul, susține inițiativele legislative din domeniile de competență ale Ministerului, participă la dezbaterea proiectelor de legi și ordonanțe, întocmește proiecte de specialitate și coordonează activitatea specifică privind elaborarea răspunsurilor la întrebările și interpelările adresate de senatori și deputați ministrului pe care îl consiliază.

Astea sunt câteva dintre îndatoririle unei consiliere. Treabă grea, îmi zic eu, probabil că fetele alea de sub 23 de ani, ajunse consiliere, au muncit într-un an cât altele în 7 ca să ajungă la nivelul cerut în job description. Îmi pare teribil de greu să te trezești la 7 ca să te duci la solar, apoi la sală, apoi la manichiură, apoi la coafor, apoi la masaj, apoi la împachetări, pentru ca apoi să ajungi în sfârșit la job, cum e cazul Ornellei. Păi cine s-ar pricepe mai bine să consilieze un ministru decât o fată care stă și dansează în popor, printre oameni, la Bamboo? Dansul este greu așa că Ornella a făcut pasul firesc în cariera ei și a devenit consilier.
Ornella Boron a fost angajata, la biroul din Mehedinti, de deputatul PSD Marius Manolache, fin al premierului Victor Ponta
Ornella Boron a fost angajata, la biroul din Mehedinti, de deputatul PSD Marius Manolache, fin al premierului Victor Ponta

Apoi cine s-ar pricepe să dea sfaturi mai bine unui parlamentar decât o coafeză și o studentă? Păi câte lucruri interesante nu auzi la populația feminină în timp ce învârți foenul, nu mai zic de cunoașterea și analiza înțeleaptă a românului de rând pe care îl găsești nemijlocit pe tronsonul Dorobanți- Magheru, lângă facultate? De unde să cunoști mai bine România decât de pe trotuarul cu bila de la ASE? Cu această ocazie, o felicităm și pe Alexandra și pentru pasul firesc pe care l-au făcut în carieră: consiliera și, respectiv, secretara domnului Dragnea.

Probabil că ați întâlnit cel puțin o dată în viață genul ăla de femeie care se recomandă: Icsuleasca, soția (sau prietena) domnului Zet. Ea nu are nimic de spus despre ea, nu există decât în relație cu El, masculul care îi dă viață și bani ca să își ia bluzițe și rujulețe. Cam asta e tipologia consilierei parlamentarului. Dacă le întrebi pe fetele astea care e idolul lor în politică, majoritatea îți vor răspunde: Elena Udrea. Dacă le întrebi unde vor să ajungă în carieră, nu știu exact unde, dar trebuie să fie “sus”. Probabil că e normal să îți dorești sus când acum ești în genunchi. Dacă te uiți pe profilele lor de facebook, vezi citate inspiraționale, poze în costume de baie sau poze doar din baie.

În cel mai bun caz, când vine vorba de Facebook, simt nevoia să îl apere și în același timp să îl castreze pe cel care le dă speranța că “sus” nu e departe- vezi situația Gabrielei și a Mădălinei în cazul Oprea. Ușor agramate, isterice, fără argument au încercat ușor, ușor să dea vina pe victimă- polițistul mort marți seară- scoțându-l pe Șefu’ ca om de mare caracter. Vedeți voi, fetelor, problema intervine când cei pe care încercați să-i convingeți chiar au mers la școală.

În altă ordine de idei, dintre cele mai triste lucruri pe lume sunt femeile care cred că trebuie să fii consiliera unor depravați ca să reușești în viață. Este oribil să faci compromisuri etice și morale când abia ai început să trăiești. Acest tip de prostituție de bună voie este cea mai umilitoare experință prin care poate trece o femeie.

sursa: SERENITI.RO

loading...

Be the first to comment on "Aprindeți luminile roșii la geamurile Parlamentului!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*