ATENTIE, PARINTI! IRINA BACAOANU: Banii nu vă fac copiii mai deștepți

image

Ceasuri de mii de euro, haine de ultimă colecție din mall, telefoane bengoase, pregătire la obiecte de examen cu profesori renumiți, petreceri în restaurante de lux, vacanțe exotice. Toate pentru un adolescent de 14 ani. Cu ce mulțumește el avalanșei de cadouri? Cum își răscumpără viața excesivă, de nabab? Cu notă de râs la evaluarea națională! E primul examen serios din viața lui și părinții prea ocupați să facă bani, au impresia cu după ce-au investit în el averi, trebuie neapărat să li se dea ceva la schimb. E un troc normal, e legea nescrisă dar unanim aplicată. Copiii de bani gata nu se hrănesc cu biscuiți, vacanță la țară la bunici și povești cu zâne. Nimic fără emfază!
Publicațiile mondene dezbat azi o temă serioasă: fiica lui Brenciu, a obținut 6,45 și 7,40 la examen în condițiile în care pentru un an școlar, părinții scot din buzunar 10.000 euro.
Eh, cam despre asta-i vorba!
În jurul meu, văd părinți care au ”băgat” bani ca la bursa de valori într-un adolescent care s-a văzut mereu că-i mediocru iar rezultatele sunt, din păcate, nesatisfăcătoare. Mai știu părinți care și-au văzut copilul cu ochii normalității, care au intervenit în viața lui cu susținere morală, l-au îndrumat spre o pregătire extra-școlară și au avut așteptări gen: ”Cum o vrea Domnul”.
Am toată admirația pentru un copil care a excelat în sport, un participant la concursuri mondiale, care a trecut pe la școală când n-au fost concursuri, care a cărat în cantonamente cărțile și a învățat în autocar, avion și mașină. Rezultatul la evaluarea națională e cu mult peste condiția lui de școlar intermitent: e aproape de 10. Media anuală școlară, la fel.
Copilăria idilică nu-i cu bani. Nota la examene nu prevede o ploaie de euro. E vorba despre inteligență, dăruire și voință.

Sursa: BACAOANU.COM

loading...

Be the first to comment on "ATENTIE, PARINTI! IRINA BACAOANU: Banii nu vă fac copiii mai deștepți"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*