Băsescu dezvăluie secretul întâlnirii Iohannis – Trump

BASESCU TRAIAN

Traian Băsescu a reacționat, duminică, în direct la România TV, după întâlnirea pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o cu Donald Trump, la Casa Albă.

„O astfel de vizită trebuie analizată realist! Că să nu ne facem iluzii. Semnalul principal este că alianţa cu România rămâne. Este semnalul că parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu România rămâne. Un alt element este că flancul Uniunii Europene este protejat”.

„A fost o vizită de recunoaştere a parteneriatului cu SUA. N-a fost nicio vizită istorică”, a mai precizat Băsescu.

Pe de altă parte, Ion Cristoiu a declarat că vizita lui Iohannis în SUA are legătură cu faptul că România este printre primele țări care ar fi plătit contribuția la NATO, de 2%.

Traian Băsescu a mai precizat că a fost o întâlnire care nu a ridicat nicio problemă sensibilă. Fostul șef al statului a făcut referire la viza Waiver, despre care Iohannis a spus că „a aminitit” despre această temă, în timp ce Donald Trump a declarat că „n-a discutat” despre acest subiect.

Citește și: Hackerul Guccifer, DEZVALUIRI INCENDIARE: Ce s-a aflat din e-mailul lui George Maior

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri seara, o întâlnire cu președintele Statelor Unite, Donald Trump. După întrevedere, cei doi au susținut o declarație de presă comună.

loading...

Be the first to comment on "Băsescu dezvăluie secretul întâlnirii Iohannis – Trump"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*