Blat la nivel inalt in fotbal? Scrisoarea trimisa catre presedintele UEFA

blat italia gaermania

Lumea fotbalului e zguduita de un scandal de proportii in aceasta perioada.

Prim minstrul Slovaciei, Robert Fico, a trimis luni o scrisoare catre UEFA, in care se plange ca meciul dintre Italia si Germania, de la Campionatul European de tineret, a fost blat, anunta cotidianul spaniol As!

Potrivit acestuia, nemtii s-au dat la o parte si le-au permis italienilor ca sa castige si sa avanseze in semifinalele competitiei ce are loc in aceste zile in Polonia.

“Sunt convins ca toate aceste incidente vor fi investigate de UEFA si pe viitor vom avea reguli care sa dea prioritate efortului sportiv in detrimentul comportamentului nedrept”, se arata in scrisoarea trimisa de prim ministrul Slovaciei catre presedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

“A fost o farsa orchestrata de jucatorii Italiei si ai Germaniei”, continuat acesta.

De unde a pornit totul

Sambata, in ultima etapa a Grupei C a Campionatului European de tineret, Germania a intalnit Italia, iar Cehia a jucat cu Danemarca. Pentru a merge mai departe, italienii aveau nevoie de o victorie, dar si ca in celalalt meci al grupei Cehia sa se incurce.

La cativa kilometri distanta, Slovacia, ocupanta locului secund in Grupa A, spera sa prinda un loc in semifinale, dupa criteriul cea mai buna echipa clasata pe locul 2. Pentru ca, la Campionatul European de tineret merg in semifinale castigatoarele celor trei grupe, plus cea mai buna reprezentativa de pe locul secund.

Danemarca a invins fara mari probleme Cehia, iar Italia a deschis scorul in prima repriza cu Germania. Cum vestile din partea cealalta erau linistitoare, nemtii si italienii au oferit un meci parca lipsit de miza, fara ca jucatorii celor doua nationale sa se forteze.

Italia s-a impus cu 1-0 si a castigat grupa, in timp ce Germania merge in semifinale de pe locul doi, cu un golaveraj mai bun decat a avut Slovacia in Grupa A.

Semifinale de foc

In semifinalele turneului Campionatului European under 21, unul de altfel extrem de spectaculos, Anglia va intalni Germania, in timp ce Italia va da piept cu Spania. Jocurile se vor disputa marti, de la ora 19:00, respectiv 22:00.

Finala turneului e programata vineri seara.

loading...

Leave a comment

Your email address will not be published.


*