BOMBA DE LA Organizatia Mondiala a Sanatatii despre produsele cancerigene

image-2015-10-23-20525930-41-avertisment-oms-referitoar-sunca-carnati

Mezelurile sunt cancerigene, potrivit evaluarii publicate luni de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care avertizeaza ca si carnea rosie este “probabil” cancerigena, scrie AFP.

“Aceste rezultate confirma recomandarile de sanatate publica actuale care cer limitarea consumului de carne”, a declarat Dr Christopher Wild, directorul Centrului international de cercetari asupra cancerului (CIRC), care se afla la originea evaluarii.

Porcul este inclus in randul carnii rosii, ca si vita, mielul, capra si calul.

Includerea mezelurilor si a altor produse de carne procesata in grupa agentilor care pot provoca aceasta boala, precum tutunul sau azbestul, nu inseamna ca sunt la fel de periculoase, noteaza CIRC.

Potrivit celor mai recente estimari ale proiectului “Global Burden of Disease Project, 34.000 de decese provocate de cancer pe an in intreaga lume sunt imputabile unei alimentatii bogate in mezeluri, fata de un milion de decese provocate de cancer si imputabile tutunului si 600.000 consumului de alcool.

CIRC s-a bazat pe peste 800 de studii pentru a include carnea procesata in categoria agentilor “cancerigeni pentru oameni (Grupa 1)”. Acest clasament a fost stabilit pe baza unor “indicatii suficiente potrivit carora consumul de carne procesata poate duce la cancer colorectal la oameni”.

“Acest risc creste cu cantitatea”, a spus Dr Kurt Straif, de la CIRC.

Consumul de carne rosie a fost clasat drept “probabil cancerigene pentru oameni” (Grupa 2A) pe baza unor “indicatii limitate

sursa: hotnews.ro

loading...

1 Comment on "BOMBA DE LA Organizatia Mondiala a Sanatatii despre produsele cancerigene"

  1. markwilliams | 27/10/2015 at 23:07 | Reply

    Ma gindesc ce suma cu multe zerouri o fi luat cineva sau citiva de la OMS…De ce sa ii creditez a fi de buna credinta??Cind se fac trocuri de miliarde ..pentru lansarea unor medicamente infinit mai periculoase decit toata carnea la un loc??Vorbim de Euri cind chimicalele din medicamente sunt infinit mai periculoase..Sau incepe sa fie apl;icata strategia distrugerii aplicate a fermelor zootehnioce??
    Pe principiul vacii nebune sau al pestei porcine sau pestei aviare ??
    Ca sa zimbim ..este oare o statistica a romanilor ucisi de cancer pentru ca au mancat mici in draci??

Leave a comment

Your email address will not be published.


*