BOMBA NATIONAL! Raed Arafat, luat de procurori cu Ambulanta!

RAED ARAFAT - VIZITA - ISU BUZAU

O investigatie de Catalin Tache

Dupa ce „National” a dezvaluit  modul in care aproximativ 1.300 de ambulante au fost achizitionate de la „Regele Salvarilor”, afaceristul clujean Dan Vasile Gorgan, noi amanunte incendiare ies la iveala in legatura cu acest dosar in care itele duc direct la prietenul de-o viata al patronului Deltamed SRL, nimeni altul decat „parintele SMURD”, Raed Arafat.

facsimil3 Raed Arafat, luat de procurori cu Ambulanta!Naţional a dezvălui ancheta privind achiziţia de ambulanţe

Iar daca pana acum actualul secretar de stat de la Ministerul de Interne s-a strecurat printre furcile caudine ale controalelor si anchetelor derulate cu privire la cererea doctorului Raed Arafat, pe cand se afla la conducerea Ministerului Sanatatii, ca statul sa-i plateasca mai multi bani, retroactiv, fostului sau coleg din studentie, de aceasta data lucrurile par sa se complice si mai mult. Iar ancheta se poate redeschide spectaculos, dupa ce s-a facut un mic studiu de piata, care a scos la iveala o anomalie care nu poate fi explicata nici prin regulile economiei, sfidand de-a dreptul cele mai elementare calcule matematice.

Discount pe invers

Lui Raed Arafat nu-i ies deloc calculele de la licitaţii

Statul roman, prin Ministerul Sanatatii, reprezentat in negocieri de catre doctorul Raed Arafat, a cumparat loturi de cateva sute de ambulante de la firma clujeana Deltamed SRL. Astfel ca numarul total de „Salvari” vandute statului de catre Dan Vasile Gorgan a ajuns undeva la 1.300 de bucati. Ceea ce inseamna, conform teoriilor eeconomice si comerciale, ca ar trebui sa beneficieze de un discount semnificativ. Numai ca, surpriza de proportii, anchetatorii au descoperit ca o unitate medicala privata a cumparat la liber, tot de la Deltamed, o ambulanta de acelasi tip si cu aceleasi dotari ca si cele vandute Minsiterului Sanatatii. Insa pretul cu care a achizitionat entitatea privata ambulanta a fost cu 15 la suta mai mic decat cel oferit de Ministerul Sanatatii! Deci, pretul pentru o singura masina luata de privati a fost esential mai mic decat cel pentru acelasi tip de ambulanta din lotul de peste o mie de bucati luate din bani publici!

A dracu matematica

ambulante Raed Arafat, luat de procurori cu Ambulanta!Deci, pe scurt, Raed Arafat, pe cand era secratar de stat la Minsiterul Sanatatii s-a zbatut cu o incapatanare demna de o cauza mai buna ca sa cumpere pe banda rulanta ambulante tip B4X2 si tip C de la Deltamed SRL. Tinand cont ca aceasta societate apartinea lui Dan Vasile Gorgan, cunoscut drept „prietenul de o viata” a lui Arafat, ai putea crede ca acesta din urma a sperat ca va obtine de la amicul sau o reducere semnificativa, mai ales ca era vorba de bani publici din bugetul si asa vlaguit al Sanatatii. Dar de unde! Dupa cum au descoperit acum cei care incearca sa scoata la iveala toate dedesubturile acestei afaceri, niste privati oarecare au reusit sa scoata tot de la Deltamed-ul lui Gorgan si exact pentru aceleasi tipuri de ambulante preturi cu 15 la suta mai ieftine! Deci, daca cumperi una este mai ieftin decat daca iei 1.300? Pai nu cumva matematica aplicabila achizitiilor realizate in sistemul de sanatate de stat sfideaza logica de a beneficia de preturi competitive si discount pe masura raportat la cantitatea mare de achizitie?

Calitati de medium

Este greu de raspuns la intrebarea de ce statul roman plateste in plus, atunci cand cumpara mai mult. Si la fel de ciudat este de ce acelasi stat roman, reprezentat de Raed Arafat, ca secretar de stat in Ministerul Sanatatii, nu doar ca accepta aceasta anomalie, dar se si ofera sa actualizeze pretul de achizitie in favoarea furnizorului. Care, stranie coincidenta, este bun prieten cu responsabilul care a realizat achizitia. Tot astfel, anchetatorii se pot intreba si ce s-o fi intamplat cu diferenta de pret unitar multiplicata cu numarul mare de ambulante achizitionate. Mai ales ca este vorba, dupa cum sustin sursele noastre, de aceleasi „Salvari” din lotul pregatit pentru Ministerul Sanatatii, care insa, atentie, nu lansase inca oficial procedurile de achizitie. Numai ca insusi patronul Deltamed, Dan Vasile Gorgan, a recunoscut ca stia de ea si ca pregatise deja lotul! Mai stii, o avea calitati de medium prietenul doctorului Raed Arafat, de le nimereste asa de bine la licitatiile organizate de colegul sau din studentie…

loading...

Be the first to comment on "BOMBA NATIONAL! Raed Arafat, luat de procurori cu Ambulanta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*