BOMBA! Reghecampf, Dan Petrescu, aţi ştiut de blat? Informaţie OFICIALĂ: două meciuri ale Stelei, trucate la pariuri! Documente oficiale ale procurorilor din Singapore

reghecampf

Două meciuri ale Stelei din vremea când antrenor era Laurenţiu Reghecampf au fost trucate de mafia asiatică a pariurilor, susţin procurorii din Singapore! Informaţia şocantă a apărut luni într-un proces în care doi singaporezi, Rajendar Prasad Rai (42 de ani), şi Francis Donahue Marcel (39 de ani), sunt acuzaţi că au pus la cale trucarea unui meci din Cupa Ligii, Singapore Recreation Club (SRC) – Khalsa Balestier FC 0-2, jucat pe 19 iulie 2014. Conform rechizitoriului, cei doi au oferit câte 3.000 de dolari către trei sau patru jucători de la SRC pentru a pierde partida. Reporterii ProSport şi cei de la Bureau Sport Onderzoek, un show TV din Olanda, au obţinut documentele oficiale pe care le puteţi citi în exclusivitate, acte în care figurează numele Stelei.

rai
Rajendar Prasad Rai (42 de ani) este acuzat că a pus la cale aranjarea celor două partide ale Stelei. El a fost eliberat pe cauţiune.

Rai, care este director la o companie de mase plastice, este de asemenea acuzat că a sprijinit trucarea mai multor partide jucate în Europa. Printre ele, meciurile amicale Steaua – Dinamo Moscova 1-2, din 3 februarie 2013, şi Steaua – Sturm Graz 3-3, din 1 februarie 2013. Al treilea joc este Charleroi – Venlo 0-1, disputat pe 11 ianuarie 2013. Toate partidele au avut loc în Antalya, Turcia, locul tradiţional de pregătire de iarnă al echipelor din România.

Conform documentelor prezentate de procurori în instanţă, Rajendar Prasad Rai l-a instigat pe un anume Shree Manish Kalra Jeetender Kumar Kalra să ofere un total de 42.000 de euro către trei cetăţeni macedoneni, drept recompensă pentru trucarea celor două meciuri ale Stelei. Partida cu Dinamo Moscova a costat 15.000 de euro, cea cu Sturm Graz 27.000 de euro. Banii au ajuns la arbitrul asistent macedonean Marjan Stojanchevski şi alţi doi cetăţeni macedoneni cu identitate necunoscută.

ProSport a căutat în arhivă informaţii despre cele două partide din Antalya. Pe 19 februarie 2013, Gazeta Sporturilor scria că meciurile Stelei din turneul recent încheiat ridicaseră semne de suspiciune. Informaţiile veneau dinspre casele de pariuri româneşti, alertate la rândul lor prin sistemul internaţional de supraveghere a pariurilor.

Conform informaţiilor, cu 5 minute înainte de amicalul cu Sturm Graz (3-3), dar şi imediat după începerea meciului, în Asia s-au pariat sume importante pe un rezultat cu peste 2,5 goluri. Adică minimum 3 goluri! Cotele în Asia s-au prăbuşit brusc, de la 2.15 la 1.30. Două zile mai târziu, povestea s-a repetat la amicalul cu Dinamo Moscova (1-2). S-a pariat masiv pe minimum 3 goluri şi cotele au scăzut din nou considerabil pe piaţa asiatică.

Finul lui Reghecampf a organizat meciurile

Coincidenţa face ca ambele meciuri să fie arbitrate de acelaşi om, un arbitru cu identitate necunoscută. Organizatorii amicalelor au ţinut secret numele celui care, pe lângă cele două meciuri mai sus menţionate, a mai arbitrat şi amicalele Stelei cu Mlada (0-1) şi cu Jablonec (1-1). Identitatea arbitrului nu a apărut pe foile de joc, iar comentatorii DigiSport nu au putut în comentariu să-i pronunţe numele. Potrivit informaţiilor venite dinspre bookmakeri, arbitrul a fost turc, iar identitatea sa a fost introdusă de casele de pariuri din Asia pe o listă neagră după încheierea turneului.

De fapt, cei trei arbitri sunt macedoneni. Pe 22 februarie 2013, federaţia de la Skopje (FFM) anunţa că va ancheta modul în care brigada formată din Igor Tsvetkovski, Alexander Angelov şi Marjan Stojanchevski a plecat în Antalya fără permisiunea FFM. “UEFA le recomandă arbitrilor să nu meargă în stagii de pregătire în Antalya”, spunea Istvan Kovacs în iunie 2012, sugerând că UEFA se teme de recrutarea arbitrilor de oameni din mafia pariurilor. Cei trei au scăpat cu o suspendare de două luni. Potrivit procurorilor din Singapore, la meciul cu Dinamo Moscova, macedonenii au încasat câte 5.000 de euro, iar la partida cu Sturm Graz, câte 9.000 de euro.

Cel mai probabil, cei doi macedoneni fără identitate menţionaţi în procesul din Singapore sunt colegii lui Stojanchevski: Tsvetkovski şi Angelov.

Cine a organizat, însă, meciurile şi de ce a refuzat să facă publică identitatea arbitrilor? Potrivit Gazetei Sporturilor, de închirierea terenurilor, de perfectarea jocurilor şi de numele arbitrilor care au condus meciurile Stelei s-a ocupat Cristi Voicu. Impresar de meciuri, acesta este nimeni altul decât finul soţilor Reghecampf, la căsătoria cu fotomodelul Ramona Lăzuran. Contactat în februarie 2013 de jurnalişti, Voicu a declarat: „De arbitri se ocupa partenerul meu şi mai era un tip, Taher. Dar ştiţi cum e în Antalya. Acolo vin la pregătire arbitri din toată lumea, la fel ca echipele, şi găseşti foarte uşor o brigadă pentru un meci. Îi găseşti peste tot! Sincer, nu ştiu cum îl chema pe arbitrul de la partidele Stelei, nici n-am sesizat dacă e acelaşi sau au fost persoane diferite. Numai asta nu mă interesa!”.

Voicu sau partenerul lui, cineva a fost foarte mulţumit de bridaga din Macedonia care a condus până la urmă 4 meciuri ale echipei antrenate de naşul Reghecampf. Cu o iarnă înainte, în 2012, Voicu le-a dus în Antalya pe Steaua lui Ilie Stan şi pe Concordia lui Reghecampf, iar acolo a organizat un meci amical între cele două, terminat cu un bizar 4-1 pentru Concordia! Partida a fost arbitrată de nişte români din Craiova. “Un băiat din Craiova, Eduard Constantinescu, mi-a cerut voie să meargă în Antalya. Eu nu am habar de vreo recomandare UEFA”, a declarat şeful CCA de atunci, Ion Crăciunescu. Practic, povestea cu arbitri din 2012 s-a repetat în 2013.

Potrivit site-ului scoaladearbitri.blogspot.ro, în iarna lui 2012, centralul Eduard Constantinescu şi asistenţii Marius Nicoară şi Daniel Mitruţi au arbitrat meciul Steaua – Chiajna, ŢSKA Sofia – Chiajna, Legia Varşovia – Turkmenistan, Dinamo Minsk – FC Kazkstan, NK Split – Legia Varşovia, Petrolul Ploieşti – Turkmenistan, Petrolul – FC Qarabag şi Petrolul – FC Akzhayik Oral.

Cine a trucat meciurile Steaua – Dinamo Moscova şi Steaua – Sturm Graz? Au fost rezultatele influenţate exclusiv de arbitrii macedoneni?

ProSport a analizat fazele din cele două meciuri apărute în rechizitoriul procurorilor singaporezi şi le descrie mai jos:

mai mult pe prosport.ro

loading...

Be the first to comment on "BOMBA! Reghecampf, Dan Petrescu, aţi ştiut de blat? Informaţie OFICIALĂ: două meciuri ale Stelei, trucate la pariuri! Documente oficiale ale procurorilor din Singapore"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*