BREAKING NEWS! VICTOR PONTA, premierul care l-a luat pe “NU” in brate!

Ponta_ND

SURSA: ROMANIA TV (televiziunea lui Ghita)

Acesta este primul interviu pe care îl susţine Victor Ponta de la întoarcerea din concediu.

Întrebat dacă are de gând să demisioneze, Victor Ponta a răspuns sec: “NU!”.

Iată cele mai importante declaraţii:

Demisia nu este o chestie personală, că m-am supărat eu şi am plecat. Funcţia pe care o ocup nu am moştenit-o pe persoană fizică, ci 5 milioane de oameni au votat USL şi majoritatea parlmentară PSD UNPR şi ALDE m-au susţinut în toată perioada asta. Dacă nu mă mai susţine coaliţia de guvernare, atunci sigur că plec.

Din prima zi, 7 mai 2012, am simţit presiune, ziarele scriau că urma să fiu demis. Funcţia de prim ministru, nefiind una cu mandat fix, este cea mai atacată pentru că e funcţia din care poţi să faci cel mai mult pentru oameni. Eu am un mandat, vreau să fac tot ce am promis în 2012. De deciziile guvernului depinde viaţa a 20 de milioane de români, de la nou născut până la cel mai în vârstă.

Toate discuţiile şi declaraţiile lui Liviu Dragnea au fost stabilite cu mine, ne-am şi auzit în vacanţă. Eu am stabilit în statutul PSD ca miniştrii PSD să se prezinte la BPN, pentru că ei au un suport politic, nu au venit cu funcţia de acasă.

Când am decis să renunţ la şefia PSD am explicat decizia şi cred că toată lumea a înţeles. Nu am renunţat uşor, cinci ani şi jumătate sunt mulţi. Nu pot să compar la care funcţie ţin mai mult, probabil sentimental ţin mai mult la cea de preşedinte PSD. Nu se poate spune că mă agăţ de funcţie, pentru că am spus din prima că sunt gata să renunţ, coaliţia a spus nu. I-am spus şi domnului Iohannis că dacă numeşte prim ministru tot de la coaliţie, renunţ. A spus nu.

Era mai simplu, că acum nu se mai cheltuiau atâţia bani cu supravegherea mea în vacanţă.

Nu mi-e teamă că mă vinde Liviu Dragnea. O agenţie privată din America m-a supravegheat, plătită de un site din România. E dreptul lor să o facă, aşa cum e dreptul meu să merg în vacanţă cu familia.

Despre trădarea invocată de Liviu Dragnea: Să vă lămurească Liviu Dragnea. Se întoarce din vacanţă zilele următoare. Are şi el dreptul la vacanţă.

Unde am mers eu în vacanţă e mai ieftin de cât la Mamaia. Am vrut să mergem cu familia, să ne trăim viaţa, asta e, cu firme după noi care să ne facă poze. Mi-am asumat răspunderea. Am avut avantaje din funcţia de prim ministru: maşina, biroul, vila RAAPPS de la Neptun sau de la Sinaia. Sunt şi dezavantaje, e normal. De câte ori plec în străinătate apar fotografii de genul acesta. Sunt banii unui site privat de ştiri, dacă îi au e treaba lor.

Despre problemele cu justiţia şi strategia în faţa asaltului procurorilor

Conform Constituţiei nu pot fi suspendat.

Cei din PNL au spus că Ponta va fi dat jos de DNA.

O să mă duc în faţa judecătorului, procurorul spune părerea lui, eu o spun pe a mea, am depus toate documentele, mi s-a aprobat expertiza. A fost ideal că am cerut expertiza acum, nu în instanţă. Toată lumea a depus documente care spun că Ponta ca avocat a primit un an şi jumătate 180.000 de lei, din care 32.000 de lei impozit pe profit şi 27.000 de lei TVA, bani care s-au plătit. Eu chiar am plătit absolut toate taxele, iar documentele sunt depuse la expertiză.

Premierul Victor Ponta s-a întors duminică în România, după o vacanță petrecută în străinătate împreună cu familia. Acesta este așteptat luni la Palatul Victoria, au declarat surse guvernamentale pentru Agerpres.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/live/victor-ponta-la-romania-tv-primul-interviu-cu-premierul-dupa-intoarcerea-din-concediu_237904.html#ixzz3iQpFjDIc

loading...

Be the first to comment on "BREAKING NEWS! VICTOR PONTA, premierul care l-a luat pe “NU” in brate!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*