Cât costă o viață distrusă. Sentințe șocante date de judecători

image

Home Social Cât costă o viață distrusă. Sentințe șocante date de judecători

Sursa Foto: viata-libera.ro
Cazul cutremurător al fetei violate la Vaslui scoate la iveală tot mai multe drame și tot mai multe decizii controversate ale judecătorilor în privința violatorilor.

O fată de 14 ani din Galați a primit despăgubiri morale de 20.000 de lei de la 10 indivizi care au violat-o timp de două zile cu sălbăticie. Adică 2.000 de lei de fiecare pentru o viață distrusă.

Violul s-a petrecut în iarna lui 2011 în localitatea gălăţeană Gohor, care se află la numai 70 de kilometri de satul vasluian Văleni, locul unde a fost violată de şapte bărbaţi o elevă de 18 ani. Spre deosebire de cazul de la Vaslui, violatorii de la Gohor au fost arestaţi imediat, însă pedepsele primite au fost foarte blânde.

Brutele aveau, la data săvârşirii faptei, vârste cuprinse între 16 şi 50 de ani, iar fata a fost supusă, timp de două zile, unor chinuri greu de imaginat. Potrivit anchetatorilor, victima a fost bătută cu sălbăticie şi supusă la perversiuni sexuale.

Declaraţiile făcute de copila de 14 ani sunt şocante. Din ele rezultă că autorii violului au comportament sexual deviant şi înclinaţii sadice.

Au fost peste mine şi trei în acelaşi timp. Unii mă ţineau, alţii mă batjocoreau. Oral, în toate felurile. Simţeam că mă sufoc. Am crezut că o să mă omoare.– a declarat fata în faţa anchetatorilor.

Mai mult decît atât, violatorii au decis să o şi sluţească pe minoră, care a fost tunsă cu o un foarfece ruginit care de regulă era folosit pentru oi.

Însă nici asta nu le-a fost de ajuns. La un moment dat, unul dintre violatori a cerut să fie filmat cu un telefon mobil în timp ce o batjocorea pe copilă, lucru care s-a şi întâmplat.

Judecătorii de la Galaţi au fost, cel puţin în prima fază, nemiloşi cu violatorii. Nouă dintre ei, mai puțin unul care era minor la acea vreme au fost arestaţi şi au rămas după gratii inclusiv în ziua în care s-a dat sentinţa definitivă.

Pronunţarea s-a dat în regim de urgenţă în mai puţin de un an, cei zece violatori fiind condamnaţi de către Tribunalul Galaţi la pedepse între 7 şi 15 ani de închisoare.

În recurs, însă a venit surpriza. Curtea de Apel Galaţi a a redus pedepsele inculpaţilor cu trei până la șapte ani, astfel încât cea mai mare sentință a fost de 11 ani, iar cea mai mică de cinci ani. Mai mult, minorul care a participat la viol a primit doar patru ani, cu suspendare, având un termen de încercare de cinci ani.

Judecătorii au decis să evalueze daunele morale suferite de copila de numai 14 ani la 20.000 de lei, adică aproximativ 2.000 de lei de fiecare violator, arată ViațaLiberă.ro, care a relatat cazul.

loading...

Be the first to comment on "Cât costă o viață distrusă. Sentințe șocante date de judecători"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*