Catalin Tache: Iohannis se leapada de Blaga!

pnl

Odata scapat cu bine din chingile scandalului George Scutaru, se pare ca seful statului a constientizat pe deplin avantajul de a sti, fie si cu cateva zile inainte, ce „bomba” urmeaza a fi detonata. Iar aceasta posibilitate nu doar ca nu l-a lasat rece, ca de obicei, dar se pare ca „neamtul” si-a pus in cap sa fructifice cat mai mult cu putinta respectivul avantaj.

Klaus Iohannis se indeparteaza de cei care l-au sustinut in campanie

Astfel se face ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, presedintele deja se fereste ca dracul de tamaie sa dea cumva ochii cu Vasile Blaga. Mai mult decat atat, apropiatii lui Iohannis de la Palatul Cotroceni au primit si misiunea secreta de a face in asa fel incat copresedintele PNL si seful statului sa nu se vada deloc in urmatoarea perioada, la niciun fel de eveniment, fie el privat sau oficial. Ceea ce, desigur, nu poate decat sa-l ingrijoreze pe „Buldog”, care se teme sa nu se convinga pe propria piele ca Iohannis are „surse” tot mai bune in domeniul informational.

Pe mana serviciilor

vasile blaga 1 Iohannis se leapada de Blaga!Vasile Blaga nu mai este binevenit la Palatul Cotroceni

Poate chiar cea mai importanta functie pe care un sef de stat o inmaneaza in cadrul administratiei prezidentiale este cea de consilier personal pe probleme de securitate. Iar Klaus Iohannis, de-abia numit pe functie, nu a ascultat de sfaturile profesionistilor si s-a repezit sa-l desemneze pe aceasta functie cheie pe George Scutaru. Si de pe urma acestei nefericite optiuni personale era sa si-o ia in plin, de nu il mai spalau nici sondajele de opinie si nici cota de incredere ridicata pe facebook. Insa, in ultima clipa, cineva a facut un gest frumos fata de presedintele aflat la inceputul mandatului sau si i-a intins o mana de ajutor informationala. Astfel ca lui Iohannis i s-a permis, in ceasul al doisprezecelea, sa-si zboare singur consilierul de la Palatul Cotroceni, astfel ca scandalul Scutaru nu i-a mai explodat in propriul birou. Drept urmare, se pare ca „neamtul” a luat gustul informatiilor si a inteles ce bine este sa fii la curent cu ce se mai vorbeste prin sistem.

Tinut departe

Iar acum, dupa cum sustin surse apropiate cancelariei prezidentiale, Klaus Iohannis ar fi lasat consemn ca nu cumva sa se trezeasca fata in fata cu Vasile Blaga. Sub nicio forma, niciunde si nici macar accidental. Asa ca sarcina de a-l trimite la plimbare pe „Buldog”, daca acesta va incerca sa forteze o intalnire, i-ar fi revenit lui Dan Mihalache, cel care deja se instaleaza tot mai strasnic la butoanele subterane ale Palatului Cotroceni. Deci, in perioada urmatoare, Klaus Iohannis nu trebuie vazut alaturi de Vasile Blaga. Iar aceasta enigmatica cerinta prezidentiala nu poate fi decriptata decat intr-un singur mod. Pentru ca, in ciuda garantiilor date ca a scapat din „ghearele” DNA in dosarul EADS, se pare ca Vasile Blaga a avansat totusi vertiginos pe „lista scurta” a procurorilor anticoruptie.

Slalom printre fruntasii PNL

Desigur, miscarea poate fi interpretata in fel si chip, mai ales de catre cei care au pus umarul din greu la campania electorala a fostului primar din Sibiu, ajuns acum presedintele Romaniei. Si care se adapteaza din mers la „fisa postului” a titularului de la Cotroceni, fie ea si in varianta neoficiala. Pentru ca, in perioada urmatoare, mai multi fruntasi liberali, mai ales din randurile veteranilor, vor avea surpriza sa li se inchida usa in nas atunci cand vor incerca sa patrunda la presedintele promovat de PNL. Si asta indiferent ca fac parte din vechiul PDL sau din PNL-ul traditional. Pentru ca Iohannis pare decis sa nu permita sa planeze nicio umbra de indoiala asupra sa, asa ca se va dovedi mai catolic decat Papa in toata aceasta sarabanda juridica in care intra tot mai multi politicieni de frunte. Mai mult, se poate spune chiar ca, astfel, Iohannis va scoate practic „castanele” fierbinti din propriul partid cu ajutorul anchetelor DNA, fructificand sansa nesperata de a ramane cocotat singur pe soclul increderii populare

 

SURSA: ENATIONAL.RO

loading...

Be the first to comment on "Catalin Tache: Iohannis se leapada de Blaga!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*