Ce urmează după calificarea la Euro 2016! Cînd are loc tragerea la sorţi şi cum ar putea arăta grupa României

image

România s-a calificat la Euro 2016, după victoria din Feroe, scor 2-0. Greul însă abia începe pentru “tricolori”.

Rezultatele slabe din partea a doua a acestor preliminarii ne vor costa scump. Pentru tragerea la sorţi a grupelor nu se va lua în calcul clasamentul FIFA, ci unul UEFA, bazat pe rezultatele obţinute în ultimele trei campanii de calificare.

SISTEM NOU

Euro 2016 va fi primul cu 24 de echipe, care vor fi împărţite în prima rundă în 6 grupe de 4 echipe. Vor merge în optimi primele două clasate, dar şi cele mai bune patru echipe de pe locul 3. Din cauza coeficientului slab, “tricolorii” au şanse mici să evite urna a treia la tragerea la sorţi care va avea loc la Paris, pe 12 decembrie.

GRUPA HORROR

Germania
Belgia
România
Ţara Galilor
GRUPA ABORDABILĂ

Portugalia
Ucraina
România
Albania
NE PLACE ÎN FRANŢA

Din patru turnee finale găzduite de francezi, “tricolorii” au participat la 3. La Mondialul din 1938 ne-am oprit în optimi, fiind eliminaţi după 3-3 în faţa Cubei şi 1-2 la rejucare. La Euro 1984 am terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Portugalia, Spania şi RFG. În 1998 ne-am oprit din nou în optimi, după ce am cîştigat o grupă cu Anglia, Columbia şi Tunisia, dar am fost opriţi de Croaţia.

sursa gsp.ro

loading...

Be the first to comment on "Ce urmează după calificarea la Euro 2016! Cînd are loc tragerea la sorţi şi cum ar putea arăta grupa României"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*