Cine vrea să muşamalizeze cazul poliţistului mort după ce a căzut într-o groapă? Oprea, şefii de la Rutieră şi Distrigaz trebuie să dea explicaţii

gigina2-610x300

Adrian Popescu (romaniacurata.ro)

Cazul lui Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani), poliţistul care a murit marţi seara după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pe o stradă din Capitală, ridică tot mai multe semne de întrebare: Avea dreptul Gabriel Oprea să fie însoţit de coloana oficială? A oprit ministrul la locul accidentului? De ce Poliţia Capitalei a permis folosirea unei motociclete în condiţiile unui carosabil umed şi temperatură scăzută? Era groapa semnalizată corespunzător. Deocamdată, explicaţiile date de Poliţia Capitalei sunt confuze şi contradictorii.

Are dreptul un demnitar să fie însoţit la restaurant?

Oficial, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a participat marţi seara la o “activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice” (varianta Poliţiei Capitalei), după care s-a deplasat însoţit de coloana oficială pe traseul Băneasa – Piaţa Presei Libere – Arcul de Triumf – Piaţa Charles de Gaulle – Victoriei – Bd. Uranus – Str. Ştirbei Vodă. La intersecţia dintre Calea Plevnei şi Ştirbei Vodă, poliţistul Bogdan Cosmin Gigina, care făcea parte din coloana oficială, a căzut într-o groapă cu motocicleta, în zonă fiind efectuate de Distrigaz lucrări de reparaţii la o conductă.oprea gabriel

Oficialii din MAI nu doresc să spună care era destinaţia lui Gabriel Oprea.

În schimb, surse citate de EurActiv.ro susţin că Oprea se deplasa de la un restaurant din Cotroceni către sediul Ministerului de Interne. Alte surse spun că el venea de la un restaurant şi se ducea spre casă.

Oprea nu se află pe lista beneficiarilor de coloană oficială

În Codul rutier se specifică faptul că doar patru categorii de demnitari au dreptul să beneficieze de coloane oficiale: preşedinte, premier, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului. În situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale poliţiei rutiere şi miniştrii sau oficiali din străinătate aflaţi în vizită în Romania, precum şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi.

Dacă Oprea venea de la restaurant sau de deplasa spre casă, atunci el nu avea dreptul să fie însoţit de poliţiştii de la Rutieră.

De ce circula pe ploaie un poliţist pe motocicletă?

În repetate rânduri, Poliţia Rutieră recomandă motocicliştilor să evite circulaţia pe timp de ploaie şi carosabil umed, sau atunci când temperaturile sunt scăzute. Marţi seara, în Bucureşti a ploat, iar temperatura era de aproximativ 10 grade Celsius.

Acest aspect va fi cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care au deschis o anchetă în acest caz. Şefii Poliţiei Rutiere vor da explicaţii în legătură cu modul în care a fost alcătuită coloana oficială care îl însoţea pe Oprea.

A oprit Oprea la locul accidentului?

Un comunicat al Poliţiei Capitalei susţine: “Imediat după producerea accidentului, coloana oficiala s-a oprit la faţa locului şi au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale în vederea acordării primului-ajutor, poliţistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti”.

Pe blogul lui Vlad Petreanu este prezentată însă mărturia unui bărbat care susţine că a ajuns primul lângă poliţistul Bogdan Gigina. Martorul spune că maşina lui Oprea nu a oprit la locul accidentului. “Maşina Audi în care am aflat ca era Oprea nu a oprit, ci a trecut în viteză slalomând printre şi peste fiarele ce delimitau găurile (nu i pot spune şantier că nu era semnalizat deloc corespunzător)…doar nişte fiare ca la stadion şi 2 indicatoare de ocolire…cu puţină banda galbenă”, spune martorul respectiv.

Un alt semn de întrebare care te duce cu gândul că cineva vrea să muşamalizeze acest caz: groapa din carosabil a fost acoperită în grabă de Distrigaz, în condiţiile în care locul accidentului constituie probă în dosarul deschis de procurori.

loading...

Be the first to comment on "Cine vrea să muşamalizeze cazul poliţistului mort după ce a căzut într-o groapă? Oprea, şefii de la Rutieră şi Distrigaz trebuie să dea explicaţii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*