COMISARUL.RO: RÂMA Gâdea, PLÂNGĂCIOASĂ și TREMURÂNDĂ față în față cu șefa DNA

Râma de Gâdea a devenit plângăcioasă și tremurândă când a dat cu ochii de Kovesi în instanță. “Am pus o întrebare, nu am emis o judecată de valoare. Nu am avut nicio intenţie să creez vreun prejudiciu doamnei Kovesi. Ar fi foarte trist ca, în urma deciziei în acest dosar, jurnaliştii să nu mai poată pune întrebări”, a îngăimat vineri în fața completului de judecată râma Gâdea, potrivit Agerpres.

Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare, vineri, în procesul în care procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cere daune morale de un milion de lei postului Antena 3 pentru o serie de afirmaţii la adresa ei făcute în emisiunea ”Sinteza zilei” din 19 iunie 2014.

Kovesi nu a dorit să mai dea declaraţii şi a spus că punctul său de vedere se regăseşte în cele 37 de pagini de concluzii scrise depuse la dosar.

Şedinţa de judecată a fost una tensionată, iar la un moment dat judecătoarea Crina Buricea le-a interzis jurnaliştilor prezenţi la proces să ia notiţe.

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc, reclamând faptul că în emisiunea ”Sinteza Zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată.

Kovesi susţine că în emisiunea difuzată de postul Antena 3 în data de 19 iunie 2014 au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

Potrivit Laurei Codruţa Kovesi, emisiunea prezentată de Antena 3 şi susţinerile persoanelor angajate sau invitate au încălcat: ”pe latură socială – necesitatea unei informări corecte şi obiective a opiniei publice, pe latură legală – normele privitoare la dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, dreptul la propria imagine, privitoare la accesul liber al persoanelor la informaţiile de interes public”.

loading...

Be the first to comment on "COMISARUL.RO: RÂMA Gâdea, PLÂNGĂCIOASĂ și TREMURÂNDĂ față în față cu șefa DNA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*