CRISTIAN TUDOR POPESCU: Pentru Sebi, de la Dragnea cu drag

ctp

Cu ce ne-am ales în urma celor 10 zile de vânzoleală între Cotroceni și Kiseleff?

După ce lăsase impresia că va grăi în legătură cu desemnarea dlui Sorin Grindeanu post Anul Nou, repetând figura de Crăciun cu dna Shhaideh, președintele Iohannis s-a iuțit brusc azi-dimineață și a semnat decretul.

Gestul este interpretabil ca teamă, venind după declarațiile de aseară, amenințătoare până la iresponsabil, ale dlui Dragnea despre suspendarea președintelui și năvălirea în stradă a simpatizanților PSD pe care „nu-i mai poate ține”.

Câștigul de capital politic al domnului președinte este cel mult zero, dna Shhaideh fiind înlocuită cu limba de pantofi a dlui Dragnea pe nume S. Grindeanu.

Singurul rezultat palpabil este întârzierea instalării lui Dragnea ca șef de facto al Guvernului, întârziere folosită de propaganda PSD în beneficiu propriu – „Dragi români, noi am vrut să vă dăm bani chiar de Revelion, dar n-a vrut antiromânul Iohannis.

Ce-a reușit cu adevărat dl președinte: să facă să sufere cât se poate de nemeritat o femeie onestă, la locul ei, care prezintă tot atâta risc de securitate pentru România cât moscheea din Constanța, construită de Carol I.

Prea simțitoare pentru încăierări politice la nivel înalt, dna Sevil Shhaideh a fost pur și simplu strivită între autoritarismul măgârlănesc al lui Dragnea, care n-o lasă nici să deschidă gura, și lipsa de bun-simț, și de simț în general, a lui Iohannis – nu i-a dat măcar un telefon să-i spună de ce n-a mai numit-o, după ce o chemase la Cotroceni ca să discute programul de guvernare.

Iar românașii ultraortodocși vor fi, după acest jalnic episod consecutiv campaniei PSD, mai urâtori de străini, mai intoleranți, deci, mai răi și mai proști.

Cât privește justiția ce ne așteaptă sub domnia lui Dragnea, văd deja că procurorul general al României, dl Augustin Lazăr, declară ca exercițiu cetățenesc, liber și legal, vorbirile dement-denigratoare, vizând subminarea unor persoane și instituții ale statului român, proferate pe postul său tv personal de infractorul fugar Sebastian Ghiță.

„Sebi”, cum îl alinta invocându-l aseară dl Dragnea cu drag.

preluare REPUBLICA.RO

loading...

Be the first to comment on "CRISTIAN TUDOR POPESCU: Pentru Sebi, de la Dragnea cu drag"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*