CTP, despre momentul psihologic din victoria Simonei: “Atunci i-a căzut faţa Pliskovei şi nu şi-a mai revenit până la sfârşitul meciului”

HALEP CTP

Simona Halep a reuşit să-şi treacă în palmares o nouă performanţă unică, devenind prima româncă din istorie care se califică în semifinalele Australian Open. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că Pliskova a cedat din punct de vedere psihic după ce Halep a egalat la 3, în primul set. Cehoaica a avut un start perfect de meci, reuşind să conducă cu 3-0, dar liderul mondial a câştigat nouă game-uri consecutive şi a întors soarta partidei.
“Pur şi simplu a lăsat-o în spate prin excepţionala ei viteză de deplasare. Momentul psihologic a fost la 3-3 în primul set, după ce cehoaica a avut 3-0. A servit Pliskova şi Simona a revenit de la 40-15 pentru cehoaică şi a ajuns să aibă avantaj, minge de break. Atunci, adversara a reuşit un rever foarte greu de atins şi Simona s-a dus cu sprintul ei de motoretă Mobra, cu paşi mici, s-a întins la limită şi a blocat mingea, apăsând-o doar cu încheieturile mâinilor, pentru că restul corpului nu mai funcţiona, era întins la maximum.

În acel moment i-a căzut faţa Karolinei Pliskova şi nu şi-a mai revenit până la sfârşitul meciului. Acest meci câştigat repede în două seturi scurte, ca şi cel cu Osaka, reprezintă rezultatul victoriei istorice în faţa lui Lauren Davis. După ce a fost mitraliată vreme de patru ore de americancă, nimic nu o mai sperie pe Simona. Nici torpilele expediate de Osaka, nici cele ale Karolinei Pliskova. Şi cu Angelique Kerber cred că îşi păstrează Simona îşi păstrează atuurile. Capul, luciditatea pe care a avut-o în faţa Pliskovei”, a declarat Cristian Tudor Popescu, potrivit Digi 24.

Liderul mondial a învins-o cu 6-3, 6-2 pe Karolina Pliskova, în meciul cap de afiş din ziua a zecea de la Australian Open 2018, care programează ultimele patru sferturi de finală de pe tablourile de simplu. România are, în premieră, o reprezentantă în semifinalele feminine de la Australian Open. Halep va juca împotriva numărului 16 mondial, Angelique Kerber, în penultimul act al turneului.

loading...

Be the first to comment on "CTP, despre momentul psihologic din victoria Simonei: “Atunci i-a căzut faţa Pliskovei şi nu şi-a mai revenit până la sfârşitul meciului”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*