DAN ANDRONIC: SCENA SFORĂITULUI. Cum a fost lucrat DAN MIHALACHE, șeful Cancelariei prezidențiale, de către un membru al delegației ROMÂNIEI

sforaila

Te bufnea râsul atunci când vedeai imaginea cu Dan Mihalache, șeful Cancelariei Prezidențiale, răsturnat pe un fotoliu și adâncit în somn. După care citeai cu stupoare că scena avea loc într-o vizită oficială a președintelui Klaus Iohannis în Serbia. Ce comentarii s-au iscat vă puteți imagina și singuri. Cel mai inspirat mi s-a părut cel al lui Robert Turcescu: Unul tace, altul doarme! Numai că lucrurile nu sunt atât de simple pe cât a lăsat să înțeleagă tabloidul Click, parte a trustului Adevărul Holding. Pentru că nu sârbii au făcut fotografia, ci un român. Din delegație.

Când am citit prima dată știrea, am zâmbit, după care am avut un sentiment de jenă. Îmi venea greu să cred că ne-am expus presei internaționale cu încă o gafă la nivel înalt. După care am privit mai atent pozele.

Se vedea clar că nu era în timpul discuțiilor oficiale, ci undeva într-o pauză. Consilierul prezidențial Ion Oprișor citea ceva pe telefon, toată delegația era așezată la masă, cu excepția președintelui Klaus Iohannis. În acel moment, potrivit surselor noastre, cei doi președinți erau într-o întâlnire tete-a-tete. Deci nu era nici o întâlnire oficială, dar asta nu reprezintă o scuză pentru atitudinea lui Dan Mihalache. Ci doar ne ajută să înțelegem mai bine contextul.

Acum începe partea mai interesantă!

Click susține că fotografia a fost făcută de partea sârbească. Ceea ce în mod evident este o minciună!

Din două motive:

1. însemna o încălcare gravă a cutumelor diplomației care stipulează clar că ceea ce se discută și se întâmplă în absența presei, rămâne acolo!

2. dacă vreun membru al delegației președinției Serbiei ar fi făcut acest lucru, fotografia ar fi apărut prima dată, în presa de la Belgrad. Ceea ce nu s-a întâmplat. Am întrebat niște prieteni din Serbia, consultanți politici cu care lucrasem, dar nu auzise sau citise nimeni despre Dan Mihalache sforăind. Nici nu știau cine-i Dan Mihalache.

Ca să mă conving am căutat în presa sârbească fotografia cu Dan Mihalache dormind. Am luat-o treptat, din iulie 2015 până azi. Nu există nicăieri, doar câteva cadre oficiale, din care am reprodus unul.

Concluzia? Ideea că un membru al delegației sârbe a făcut o fotografie în IULIE 2015 și a dat-o spre publicare unui ziar românesc în OCTOMBRIE 2015, este FALSĂ!

Nu ne rămâne decât cealaltă variantă: fotografia a fost făcută de un membru al delegației române și dată spre publicare presei române.

De ce? Aici sursele contactate au scos în evidență următoarea ipoteză: Dan Mihalache este vizat de o schimbare la vârful administrației prezidențiale, iar unul din serviciile de informații românești a dat drumul acestui scandal pentru a ușura procesul, fără/cu știrea lui Klaus Iohannis. Care din ele? SRI sau SIE…

Numai Dan Mihalache știe pe cine a deranjat în ultima vreme.

loading...

Be the first to comment on "DAN ANDRONIC: SCENA SFORĂITULUI. Cum a fost lucrat DAN MIHALACHE, șeful Cancelariei prezidențiale, de către un membru al delegației ROMÂNIEI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*