Darius Vâlcov a recunoscut că a primit șpagă 1,5 milioane de euro de la Theodor Berna: “Banii găsiţi în casă îi aveam de la trei nunţi şi un botez”

valcov 465x390

Procurorii DNA au solicitat marţi judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

Potrivit unei surse judiciare, la data de 1 aprilie 2015, Darius Vâlcov a formulat un autodenunţ în care a precizat că în cursul anului 2012, după ce şi-a dat demisia din funcţia de primar, a avut o discuţie cu apropiaţii săi Ionuţ -Daniel Bărbulescu, Andra Loredana Bărbulescu, Lucian Petruţ Şuşală, Mihaela Şuşală şi Anca Guşatu, despre înfiinţarea unor firme şi dezvoltarea afacerilor în funcţie de abilităţile fiecăruia.

Potrivit denunţului, în cadrul respectivelor discuţii, Darius Vâlcov le-a spus că îi poate împrumuta cu bani pentru a-i folosi în dezvoltarea afacerilor, dar în timp doreşte să îi fie returnaţi. Cu privire la provenienţa banilor, el a precizat că aceştia proveneau de la cele trei nunti şi un botez, dar şi din banii cash pe care îi avea în casă. Tot atunci persoanele menţionate au propus Darius Vâlcov, iar acesta a acceptat, ca o parte din profitul obţinut să-i fie remis acestuia.

A recunoscut șpaga

Potrivit surselor citate, cu ocazia audierii la DNA, în calitate de inculpat, Darius Vâlcov a recunoscut primirea sumei de 1,5 milioane euro de la Theodor Berna, atât cash, cât şi prin intermediul unor societăţi, în scopul de a-şi exercita influenţa asupra persoanelor însărcinate cu atribuirea lucrărilor în situaţia în care SC Tehnologica Radion SRL nu ar fi câştigat licitaţia.

De asemenea, potrivit surselor citate, Darius Vâlcov a declarat că a primit suma de 1,5 milioane euro, începând cu anul 2011, prin intermediul lui Minel Prina, administrator public la Primăria Slatina, acesta stabilind şi modalitatea de plată. Totodată, inculpatul susţine că ştia de la Minel Prina, de la afaceristul Ovidiu Ramba, și de la Lucian Șușală că o parte din bani au fost remişi şi prin intermediul firmei SCPlus Confort SRL.

evz.ro

loading...

Be the first to comment on "Darius Vâlcov a recunoscut că a primit șpagă 1,5 milioane de euro de la Theodor Berna: “Banii găsiţi în casă îi aveam de la trei nunţi şi un botez”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*