Declaraţie şocantă a ministrului Agriculturii. “Românii sunt otrăviţi cu mâncare ieftină”

achim_irimescu

Importurile ieftine ne otrăvesc. O spune chiar ministrul agriculturii. Achim Irimescu susţine că veniturile mici îi fac pe români să aleagă mărfurile cele mai ieftine, care le pun sănătatea în pericol. Ministrul doreşte înăsprirea controalelor efectuate la vamă şi o promovare a produselor tradiţionale

Curtea Ministerului Agriculturii s-a umplut astăzi de produse tradiţionale. Atestate sau realizate după reţete consacrate.

Înconjurat de atâtea bunătăţi, ministrul Agriculturii a profitat de ocazie şi a tras un semnal de alarmă. Importurile masive de alimente ieftine pot pune în pericol sănătatea românilor.

“Dn pacate, multe produse care ajung in Romania ajung din segmentul cel mai ieftin si efectiv otravim populatia si omoram producatorul roman”.

Numai anul trecut, România a importat aproape 250.000 de tone de fructe din Turcia, Olanda şi Spania. În prezent, în ţara noastră sunt înregistrate doar 511 produse tradiţionale.

Pentru a limita importurile de alimente periculoase, ministrul Agriculturii a anunţat că va reintroduce controlul la frontiere pentru reziduuri de pesticide şi produse chimice.

loading...

Leave a comment

Your email address will not be published.


*