Digi a dat lovitura la Bursă: S-au vândut acțiuni de peste 60 de milioane de lei, în prima zi

bani-multi-dolari

Tranzacțiile cu acțiuni Digi, în valoare 62,82 milioane de lei, realizate marți, în ziua listării la bursă a operatorului telecom, au urcat rulajul total la 143,7 milioane de lei (31,6 milioane de euro).

Schimburi importante pe Bursa de la București au mai fost realizate cu titlurile Banca Transilvania (15,95 milioane de lei) și Fondul Proprietatea (7,38 milioane de lei), scrie agerpres.ro.

Citește și: Ciolos, intalnire cu o importanta personalitate mondiala.

Cele mai mari importante aprecieri au fost consemnate de acțiunile Electroputere (9,03%), Boromir Prod (5,11%) și Bermas (3,17%), iar cel mai semnificativ declin al valorii acțiunilor a fost consemnat de Mecanică Fină (8,45%), Petrolexportimport (6,72%) și Zentiva (6,61%).

În ansamblu, Bursa de Valori București a închis în scădere ședința de tranzacționare de marți, iar indicele de referință BET, care arată evoluția celor mai lichide 12 acțiuni, a consemnat un declin de 0,07%. Indicele BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, a coborât cu 0,17%. Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra, la închidere, o depreciere de 0,87%.

Citește și: BOMBA! Washington Post: Donald Trump a dezvăluit Rusiei informaţii CLASIFICATE

BET-NG, care reunește 10 companii din sectorul energetic și al utilităților, a consemnat o creștere de 0,39%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,05%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a “pierdut” cu 0,06%.

loading...

Be the first to comment on "Digi a dat lovitura la Bursă: S-au vândut acțiuni de peste 60 de milioane de lei, în prima zi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*