DISENSIUNI româno-maghiare: Presa maghiară scrie că însărcinatul cu afaceri român a fost convocat la Ministerul de Externe ungar după declaraţiile lui Ponta.

image

MAE precizează, referitor la poziţia ministerului ungar de externe faţă de declaraţiile lui Victor Ponta, că maneira de acţiune a părţii ungare este inadmisibilă şi că se încearcă distragerea atenţiei de la aspectele de fond ale problemei migranţilor.
MAE român precizează, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că întrevederea dintre reprezentanţii ministerului ungar de externe şi însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României la Budapesta a avut loc la solicitarea părţii române, care a dorit să ceară lămuriri legate de intenţia Ungariei de a ridica un gard la frontiera cu ţara noastră.

Cu acest prilej, precizează MAE român, partea ungară a informat asupra nemulţumirii legate de o declaraţie a premierului Victor Ponta privind maniera de tratare a solicitanţilor de azil de către autorităţile ungare, aspect comunicat ulterior şi la nivel public de partea ungară.

Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta a mai informat că partea ungară a avut o reacţie similară faţă de toţi liderii europeni care au criticat modul de gestionare a crizei migranţilor de către autorităţile ungare.

loading...

Be the first to comment on "DISENSIUNI româno-maghiare: Presa maghiară scrie că însărcinatul cu afaceri român a fost convocat la Ministerul de Externe ungar după declaraţiile lui Ponta."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*