DISPERARE IN UNGARIA! Au fost mobilizati rezervişti voluntari ai armatei, pentru a face faţă crizei imigraţiei

refugiati-violente-granita-ungaria-53

Ministrul ungar al Apărării a mobilizat o parte din rezerviştii voluntari ai armatei, pentru a ajuta autorităţile să facă faţă crizei imigraţiei, relatează sâmbătă agenţia oficială MTI, citată de Reuters în pagina electronică.
Ministrul Istvan Simicsko a luat această decizie la cererea şefului Statului Major General al armatei ungare. Rezerviştii vor fi trimişi în primul rând în garnizoanele rămase goale după ce soldaţii au fost mobilizaţi la frontieră, dar ar putea primi şi alte sarcini, potrivit MTI.

Ungaria este implicată într-o dispută cu vecinii săi Serbia şi Croaţia, în condiţiile în care cele trei ţări se străduiesc să facă faţă numărului mare de imigranţi care fug din calea războiului şi sărăciei din Orientul Mijlociu şi încearcă să ajungă în Europa occidentală.

Gyorgy Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de securitate internă, a informat vineri seara că 700 de soldaţi şi 800 de poliţişti vor fi mobilizaţi sâmbătă în zona în care frontiera este expusă cel mai mult valului de imigranţi.

loading...

Be the first to comment on "DISPERARE IN UNGARIA! Au fost mobilizati rezervişti voluntari ai armatei, pentru a face faţă crizei imigraţiei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*