Djuvara: Ponta îmi e profund antipatic. Guvernul, politică de mahala. Salvarea, de peste ocean

neagu-djuvara-610x300

Istoricul Neagu Djuvara a declarat,în cadrul emisiunii “Jocuri de Putere”, moderată de Rareș Bogdan, întrebat unde a eșuat guvernarea Ponta, că nu mai e nimic de făcut dacă nu a urmat “o politică care să fie cu adevărat europeană și în alianță cu SUA”. În viziunea sa, cei din aparatul guvernamental “în sensul ăsta au greșit”, iar salvarea nu poate să vină decât “de peste ocean”. Pe de altă parte, istoricul s-a declarat optimist în privința viitorului României, punctând faptul că “în măsura în care suntem buni europeni, vom urma soarta Europei întregi”.

“Acest Victor Ponta îmi este profund antipatic. Mai întâi că nu are mutră de român. El are un cap, iertați-mă, pentru că totuși fac o declarație publică, are o figură de tătar scopit. Nu mai e nimic de făcut dacă nu au urmat o politică care să fie cu adevărat europeană și în alianță cu SUA, în sensul ăsta au greșit. Nu îmi dau seama ce pas greșit au putut să facă. Au făcut o politică așa internă de mahala. Trebuie să așteptăm salvarea de peste ocean. Nu. Am simpatie pentru Popescu Tăriceanu, dar el nu mai are mare rol. A greșit că s-a aliat cu alte partide. Încă o dată: politica internă română nu mai are niciun interes, noi facem parte din Europa”, a declarat Neagu Djuvara.

În acest context, referindu-se la politicienii “relativ mai tineri” pe care România îi are, istoricul a vorbit despre Mihai Răzvan Ungureanu.

“Avem câțiva relativ mai tineri. E unul care e foarte bun: Mihai Răzvan Ungureanu. A fost răsturnat de ticăloșii…eu l-am întrebat ‘de ce nu ai putut să stai decât câteva luni’. S-au coalizat toți ticăloșii din Parlament. Nu putea pentru că începuse să îi curețe pe toți, să îi scoată pe toți bandiții și atunci s-a făcut o coaliție de ticăloși și l-au răsturnat”, a afirmat Neagu Djuvara.

loading...

Be the first to comment on "Djuvara: Ponta îmi e profund antipatic. Guvernul, politică de mahala. Salvarea, de peste ocean"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*