Donald Trump, lovitură grea pentru Uniunea Europeană

donald-trump

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări sâmbătă, în timpul unei întrevederi cu premierul britanic Theresa May, că ţara sa va încheia “foarte, foarte repede” un acord comercial cu Marea Britanie, informează AFP şi DPA. Aceasta este o lovitură pentru UE, pentru că un acord comercial cu SUA va schimba și termenii de negociere pentru Brexit.

Citește și: Noua incercare de intimidare a jurnalistilor de la Rise Project, care au scris depre afacerile dubioase ale sefului PSD in Brazilia

Citește și: FOTO-SOC: Halal, absolvent!

Citește și: ELENA UDREA VA DEVENI MĂMICĂ ?! TOCMAI A FOST FĂCUT ANUNȚUL ANULUI !!! (FOTO)

Va fi vorba de “un acord foarte important”, a dat Donald Trump asigurări în faţa jurnaliştilor prezenţi la începutul întrevederii sale cu premierul britanic, în marja summitului G20 ce se desfăşoară la Hamburg, Germania.

De asemenea, Donald Trump a declarat că se va duce în vizită oficială la Londra în pofida polemicii pe care această vizită o suscită în Marea Britanie. “Mă voi duce la Londra”, a declarat el.

Încheierea unui nou acord comercial a devenit necesară în condiţiile în care Marea Britanie va părăsi blocul comunitar. Nu exista un acord comercial separat între SUA şi Marea Britanie, dat fiind că relaţiile comerciale erau administrate până acum de UE a cărei membră era Marea Britanie.

Trump nu a oferit detalii despre ce va conţine acest acord comercial cu Marea Britanie.

loading...

Be the first to comment on "Donald Trump, lovitură grea pentru Uniunea Europeană"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*