Dragnea si-a anuntat candidatura la SEFIA PSD: „Aceasta decizie poate reprezenta un RISC pentru mine”

hotinfodragnea

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea si-a anuntat duminica, oficial, candidatura la presedintia partidului in cadrul conferintei judetene a Organizatiei PSD Teleorman.

„Vreau sa va anunt ca m-am hotarat sa candidez la presedintia PSD. Recunosc ca nu a fost usor de luat aceasta decizie din mai multe motive. Unul il stiti foarte bine ca se tot vorbeste la televizor, despre el unii spun ca aceasta decizie a mea poate sa reprezinte un risc pentru mine. Imi asum acest risc pentru ca este nevoie ca PSD sa devina ceea ce am convingerea ca isi doresc foarte multi sa ramana un factor de stabilitate in viata politica din Romania, un factor de stabilitate pentru Romania si un factor de progres”, a declarat Liviu Dragnea, la Conferinta judeteana a PSD Teleorman.

Potrivit acestuia, in ultimii 10 ani in tara noastra a fost un razboi politic care a divizat aceasta tara, un razboi care a generat scandal si confuzie, „care a frant destine”, si care a facut ca Romania sa piarda atat in plan intern cat si in plan extern.

„Ceva foarte important pe care l-am invatat aici, in organizatie, a fost ca, asta m-a ajutat si educatia, ca nu poti minti in politica cu speranta ca nu se va afla. Cine nu intelege asta inseamna ca este degeaba in politica sau traieste degeaba in acest sistem”, a precizat Dragnea.

Presedintele interimar al PSD a mentionat ca partidul are nevoie ca in interiorul sau sa impuna niste reguli pe care sa le respecte toti si trebuie sa redevina un partid care sa fie perceput ca are membrii cu foarte buna pregatire.

„Sunteti convinsi ca acest partid a propus si a sustinut in pozitiile unde avea dreptul sa faca lucrul asta, in fiecare pozitie, cei mai buni oameni? Eu nu cred. Macar sa avem puterea sa recunoastem. De ce? Pentru ca in partid nu s-a mai aplecat nimeni asupra gestiunii carierei. Noi nu am reusit sa facem o evidenta a membrilor de partid calitativa ci numai cantitativa, sa stim pe fiecare domeniu ce pregatire au membrii nostri, ca atunci cand partidul este pus in situatia sa sustina politic, sa propuna politic, sa-l aleaga pe cel mai bun dintre cei mai buni. Abia atunci in interiorul partidului reapare increderea si speranta tuturor, in special a celor tineri, ca atat in partid cat si in functiile administrative ai sansa sa ajungi daca iti vezi de treaba, daca te pregatesti si daca esti un om serios. Eu o spun ca sa se stie, sa nu auzim dupa Congres ca nu s-a stiut”, a mai spus Liviu Dragnea.

Conferinta Extraordinara a Organizatiei Judetene Teleorman va vota sprijinul pentru candidatura lui Liviu Dragnea la presedintia PSD, procedura fiind mai mult o formalitate.

Dragnea este sustinut deja de cel putin 26 de filiale PSD, singurul sau contracandidat la alegerile din 11 octombrie fiind senatorul Daniel Savu, dupa retragerile lui Robert Negoita si Serban Nicolae.

sursa aktual24.ro

loading...

Be the first to comment on "Dragnea si-a anuntat candidatura la SEFIA PSD: „Aceasta decizie poate reprezenta un RISC pentru mine”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*