Cererea de arestare preventiva a Elenei Udrea respinsa in Comisia Juridica. Udrea: “Am foarte multe lucruri de spus, sper ca procurorii sa ma asculte. In cazul meu puscaria este din colectia toamna-iarna”

udrea_DNA

Cererile de retinere si arestare preventiva ale Elenei Udrea in noul dosar DNA nu au intrunit numarul necesar de voturi la votul dat vineri in comisia juridica, urmand ca plenul sa dea votul decisiv, cel mai probabil miercuri. Pe de alta parte, deputatii juristi au avizat favorabil cererea de urmarire penala a Elenei Udrea.

Vicepresedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a declarat ca acest vot nu este unul de respingere, ci catre plen se va intocmi un raport unde se va preciza ca cererile DNA “nu au intrunit numarul necesar”.

Deputatul Daniel Fenechiu (Partidul national democrat) a declarat jurnalistilor ca nu se poate vota o cerere de retinere si arestare preventiva “in alb”, adica pentru o persoana care nu are calitate de inculpat, aceasta fiind explicatia pentru numarul de voturi “impotriva” intrunite.

Intrebat de ce pana acum, in situatii similare, s-au aprobat aceste cereri, Fenechiu a declarat ca votul a fost tocmai “impotriva practicilor de pana acum din comisie”. “Niciodata nu am spus stop justitie, dar (…) nu poti aviza o cerere de retinere si arestare in alb” a declarat el.

Fenechiu a mai declarat ca a fost pentru prima data “cand doamna Udrea nu a abordat problema vinovatiei ci probleme procedurale.”

La randul sau, liberalul Ludovic Orban (nu este membru in comisie insa a tinut locul colegului deputat Ioan Cupsa) a precizat ca deputatii liberali au votat la vedere pentru toate cele trei cereri.

Astfel, comisia va prezenta plenului un proiect de hotarare pentru avizarea inceperii urmaririi penale si un raport prin care se va instiinta plenul ca in comisie nu s-a intrunit numarul necesar de votul pentru incuviintarea cererii de retinere si arestare preventiva.

Votul in plen va avea loc cel mai probabil miercuri.

La iesirea din sedinta comisiei, intrebata daca este pregatita despre o noua eventuala arestare, Elena Udrea a declarat jurnalistilor ca “puscaria nu este un subiect vesel” si ca acum este vorba de “puscaria din colectia toamna-iarna”, dupa ce a avut parte de “puscaria din colectia primavara-vara”.

“Daca nu ar fi un subiect atat de trist, v-as raspunde cu o gluma, dar puscaria nu este un subiect vesel, desi la mine este deja puscaria in colectia de toamna-iarna, pentru ca a fost primavara-vara, la fiecare sezon inca o cerere de arestare. Niciodata nu esti pregatit pentru asa ceva”.

Intrebata ce le-a spus deputatilor juristi:

“Sa faca ce cred dansii ca este bine pentru Romania in momentul acesta. Suntem in Parlamentul Romaniei, iar Parlamentul este forul legislativ, este puterea legislativa in aceasta tara. Cata vreme exista democratie, puterea este la Parlament, el este format din oameni mai buni, mai putin buni, ca toata societatea, alesi care au voturi in spate si le-am spus sa faca asa cum considera ei ca trebuie sa arate Romania de acum incolo”, a declarat Udrea.

Deputatul a completat ca are foarte multe lucruri de spus in fata procurorilor. “Procurorii nici macar nu m-au chemat sa ma intrebe. Am atat de multe lucruri sa le spun cand ma vor chema sa ma intrebe, incat sper sa aiba interesul si dorinta sa asculte ce am eu de spus”, a mai spus Udrea.

Voturile exprimate in comisie (din 22, ereau necesare 12 voturi “pentru”):

Cerere de urmarire penala: 19 voturi pentru, 2 impotriva, unul nul
Cerere de retinere: 11 voturi pentru, 8 impotriva, 2 abtineri, unul nul
Cerere de arestare preventiva: 11 voturi pentru, 7 impotrvia, 3 abtineri, unul nul

Votul a fost secret, cu buletine, exprimat dupa ce Elena Udrea a parasit sala de sedinte.

loading...

Be the first to comment on "Cererea de arestare preventiva a Elenei Udrea respinsa in Comisia Juridica. Udrea: “Am foarte multe lucruri de spus, sper ca procurorii sa ma asculte. In cazul meu puscaria este din colectia toamna-iarna”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*