EMOTIONANT! Povestea pensionarului care a impresionat o lume întreagă. Ajutor din Australia în drama greacă

image

Un om de afaceri va călători jumătate de lume pentru a plăti pensia unui prieten de familie, devenit simbolul crizei grecești: pensionarul fotografiat săptămâna trecută plângând în fața unei sucursale bancare în Salonic.

James Koufos, un manager financiar din Sidney, a declarat pentru Daily Mail că va ajunge în Atena zilele următoare pentru a se întâlni cu bătrânul Giorgos Chatzifotiadis, despre care a aflat că a fost coleg de școală cu tatăl său.

Povestea lui Chatzifotiadis a devenit celebră în întreaga lume. S-a vorbit despre drama greacă. Bărbatul a așteptat la coadă în fața a patru bănci din oraș, în speranța că va putea face retrage cei 120 de euro pe care pensionarii îi pot obține săptămânal, în condițiile în care Guvernul a impus limite de capital.

Bărbatul pur și simplu s-a prăbușit pe trotuarul din fața băncii când a fost refuzat. Fotografia în care Chatzifotiadis este ajutat să se ridice de un polițist și un bărbat în costum sintetizează drama grecilor de rând ca urmare a problemelor financiare pe care le are țara.

Imaginea l-a impresionat pe omul de afaceri din Australia, care a decis să îl caute pe pensionar.

Este o șansă extraordinară să ajut cu adevărat pe cineva. Mama mea, care încă locuiește în Grecia, a fost foarte emoționată când a aflat povestea pensionarului și m-a motivat să fac ceva, a spus James Koufos pentru Daily Mail.

Afaceristul a început căutarea pensionarului și a aflat, în scurt timp, că acesta era un vechi prieten de familie: Chatzifotiadis fusese coleg de școală cu tatăl afaceristului și, pentru o perioadă, cei doi păstraseră legătura și după terminarea studiilor.

Koufos a lansat un apel pe Facebook pentru a da de urma pensionarului devenit simbolul dramei Greciei.

Acest om este un vechi prieten al răposatului meu tată. Vreau să îi plătesc pensia în următoarele 12 luni sau chiar mai mult. Oricât e nevoie. 170 de euro pe săptămână? O să îi oferim 250 de euro! Nu o să permit niciodată să văd un grec care a muncit că moare de foame, a scris James Koufos pe rețeaua de socializare.

Afaceristul vrea să folosească o parte din moștenirea pe care a primit-o de la tatăl său pentru a îl ajuta pe pensionar. El spune că de când a postat apelul pe Facebook, a primit deja 4-5.000 de euro din partea unor oameni care vor să ajute.

Cu toții suntem oameni și uneori reacționăm emoțional. Așa mi s-a întâmplat mie când am văzut acele fotografii. Am știut că trebuie să încerc să fac ceva, spune Koufos.

Băncile rămân în continuare închise în Grecia, cel mai probabil până vineri, potrivit unor surse citate de Reuters. Între timp, autoritățile reiau negocierile cu creditorii. Miniștrii de finanțe din zona euro se reunesc marţi, la Bruxelles, într-o şedinţă extraordinară convocată în urma referendumului de duminică din Grecia, prin care populația a respins ultimele propuneri ale creditorilor internaționali.

Sursa: RETEAUADESTIRI.RO

loading...

Be the first to comment on "EMOTIONANT! Povestea pensionarului care a impresionat o lume întreagă. Ajutor din Australia în drama greacă"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*