EXPLOZIV: Dezvăluiri în Germania, în Huffington Post, despre Dosarul EADS: Ion Țiriac și Ioan Rus dar și Gerhard Schröder, Bodo Hornbach printre cei implicați în acest dosar

De Vlad Georgescu

Extrase din articolul din Huffington Post
Autoritatea Română de luptă anti-corupție, Direcția Natională Anticorupție (DNA) a început cercetarea penală față de înalți oficiali guvernamentali și ofițeri de informații ai țării: DNA a găsit că aproximativ 60 de milioane de euro au fost dați mită, pentru a permite EADS, în 2005, să câștige un contract de 743 milioane de euro în România.
EADS Germania GmbH, Fujitsu Siemens Computers și Microsoft sunt firmele implicate în legătură cu aceeastă tranzacție ilegală, dar și persoane importante ca Gerhard Schröder, Bodo Hornbach, Ion Țiriac si Klaus Mangold, precum și candidata la președinția României, Elena Udrea.
Surse din București, bine informate despre acțiunile DNA-ului, ne-au informat că nu mai târziu decât săptămâna viitoare se va face apel pentru ridicarea imunității parlamentare a mai multor foști miniștri și parlamentari, și, astfel, să se inițieze ancheta împotriva lor (n.red. în Dosarul EADS).
Una dintre figurile centrale din dosar, este Ioan Rus – fost director general la DaimlerChrysler Transilvania (până în 2000), apoi Ministrul de Interne al României și, de asemenea, creierul acordului MAI EADS. Din rapoartele disponibile ale DNA-ului, implicarea sa poate fi dovedită, și DNA-ului se va adresa Parlamentului pentru ridicarea imunității sale.
Fujitsu Siemens a servit atât în Dosarul Microsoft cât și în scandalul de corupție EADS ca un dispozitiv de spălare a banilor.
Mai multe conturi offshore ale Fujitsu Siemens, au fost create în Cipru, și de aici au fost făcute plățile ministeriale la nivel înalt sub formă de taxe de consultanță sau retrageri de numerar.
Fujitsu Siemens, printre altele, a utilizat firmele Gessa Company și PROFINET, ca un al doilea canal de transfer de bani prin care, s-au plătit comisioane ilegale “care au curs până au ajuns la 15 la sută din prețul contractului”.
Într-un acord secret între EADS Germania GmbH și MAI Fujitsu Siemens, acesta din urmă este considerat ca un subcontractor exclusiv cu un volum contractual de 60 de milioane de euro.
Aceste fonduri au fost transferate de la Fujitsu Siemens spre companiile off-shore existente și nou create în Cipru de înalți funcționari guvernamentali din România.
[…] Un document intern al “Direcției Inspectie si Control”, atunci aflat sub autoritatea Ministerului Român al Mediului și astăzi aflat sub autoritatea primului-ministru al țării, menționa în raportul 9068 din 2011, că firma Impact Developer & Contractor a acționat ilegal. Firma este aceeași care avea legătură cu milioane de investiții grele făcute la Greenfield, proiect pentru care, mai multe de hectare de pădure de lângă Bucuresti au fost tăiate. […]
Potrivit raportului, studiile de impact asupra mediului, care sunt condiție prealabilă pentru punerea în aplicare a unui astfel de proiect de construcție în conformitate cu legislația UE și cea națională, au fost manipulate ilegal. […]
Ministrul (n.red. de atunci al) Mediului, Elena Udrea a ignorat rapoartele prezentate de autoritățile de investigare – și a sprijinit în acest fel, pe multimilionarul din București, Gheorghe Iaciu.

loading...

Be the first to comment on "EXPLOZIV: Dezvăluiri în Germania, în Huffington Post, despre Dosarul EADS: Ion Țiriac și Ioan Rus dar și Gerhard Schröder, Bodo Hornbach printre cei implicați în acest dosar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*