EXPLOZIV! Lukoil, un milion de de dolari pentru apropiații lui Ponta

De

De la stânga la dreapta: premierul Victor Ponta, primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, directorul postului România TV, Alexandru Iacobescu și mogulul Sebastian Ghiță sursa: phon.ro

Un milion de dolari, într-un singur an. Asta a fost principala afacere din 2013 a unei firme de ecologizare, controlate de gruparea lui Sebastian Ghiță – deputat de Prahova, prieten asumat al premierului Victor Ponta și aspirant la președinția executivă a PSD.

Societatea Vitalia Servicii pentru Mediu este înregistrată la București, dar prestează tot în Prahova pentru rafinăria Petrotel, aflată în portofoliul Lukoil România, dirijată din Moscova și anchetată la noi într-un mega-dosar de evaziune fiscală care s-a lăsat cu percheziții, mascați, sechestru și scandal tv între președintele și premierul țării.

Contractul de prestări servicii încheiat cu Lukoil i-a asigurat firmei Vitalia venitul principal în 2013, adică 3.458.621 RON, ceea ce înseamnă un milion de dolari. Celelalte tranzacții ale Vitalia sunt semnificativ mai mici, multe dintre ele derulându-se cu alte firme ale grupării Ghiță.

Informațiile se găsesc în raportările depuse de Vitalia la Fisc și obținute de RISE Project. Documentele scot la iveală plăți lunare, dispuse de Lukoil, în sume aproximativ egale, care adunate ating suma menționată mai sus.

BANII RUȘILOR de la Lukoil, pompați în firma de ecologizare Vitalia, ajung, concret, la o companie IT fondată de Ghiță, dar și la unul dintre clienții societății de contabilitate fondată de mama premierului Victor Ponta.

Firma IT a crescut prin contracte publice la nivelul actual de corporație cu sediul pe platforma Semănătoarea din București și stăpânii reali ascunși în paradisuri fiscale. RISE Project a scris sistematic despre legăturile lui Sebastian Ghiță cu această companie numită inițial XOR IT, rebotezată recent Expert Search Consulting – ce este acționară în Vitalia Servicii pentru Mediu. Detalii, AICI și AICI.

Articolul integral pe riseproject.ro

loading...

Be the first to comment on "EXPLOZIV! Lukoil, un milion de de dolari pentru apropiații lui Ponta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*