EXPLOZIV! SORIN AVRAM: Documentul BASESCU-SECURITATE prezentat de ANTENA 3 – o FACATURA

image

Jurnalistul SORIN AVRAM explica pe pagina de facebook de ce documntul prezentate de ANTENA 3 despre relatia lui Basescu cu Securitatea ar putea fi o facatura grosolana:

Documentul bomba prezentat aseara de Mihai Gadea e de Times New Roman. Si nu ma refer doar la site-ul de umor, ci si la fontul folosit in corpul textului. Antetul este scris la o masina de scris cu caractere mari, utilizate in acea perioada de nomenclatura de partid si de Securitate. Dar textul propriu-zis e scris la un calculator, cu caractere TNR.
Or, in 1984, cand se presupune ca a fost redactat documentul, nu existau calculatoare care sa poata scrie asa. Ele vor aparea vreo cativa ani mai tarziu. In 1984, se putea imprima cu font TNR doar intr-o tipografie – dar si asta dificil, cu litere de plumb, linotip, plus vreo cativa tipografi care sa stie sa lucreze cu masinile. Iar un document strict secret nu putea fi vazut de atat de multi ochi.
De altfel, se si vede ca au fost suprapuse doua hartii, una cu antetul, alta cu textul. E, ca sa zic asa, o facatura la fel de vizibila ca alea facute de Times New Roman. Site-ul de umor.
Sa nu uit: exista un font care imita caracterele masinii de scris. Se numeste Courier New. Nici maca la asta nu i-a dus capul.

loading...

Be the first to comment on "EXPLOZIV! SORIN AVRAM: Documentul BASESCU-SECURITATE prezentat de ANTENA 3 – o FACATURA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*