Florian Coldea a fost trecut în rezervă sau lucrează în continuare pentru “Sistem”?

coldea

Imediat după ce Florian Coldea, directorul adjunct al SRI, a fost trecut în rezervă, mulţi s-au grăbit să jubileze, crezînd că o parte a „Binomului” a fost decapitată. Noi am fost ceva mai rezervaţi, mai ales după ce chiar Florian Coldea a transmis agenţiei „Agerpres” un Comunicat în care există şi altceva decît mesajul unui om care pleacă din Sistem.

Două pasaje ne-au atras în mod special atenţia în acest Comunicat, pe care le-am arhivat încă de atunci, fiind siguri că va veni vremea cînd ne vom aminti de ele. Iată-le:

„Celor care s-au grăbit să creadă sau să amplifice neadevăruri flagrante difuzate în trecut sau mai recent, până la data de 18 ianuarie 2017, le reiterez faptul că am înțeles miza, iar aceasta este cu mult mai mare și mai profundă decât compromiterea activității mele. Îmi rezerv dreptul de a oferi răspunsuri și clarificări adecvate, precum și elemente factuale relevante despre aceste aspecte și multe altele, la un moment dat…

Criticilor mei, ale căror afirmații le-am considerat adesea constructive, le transmit că,lipsit de constrângerile statutului și uniformei militare, voi avea, în viitor, libertatea de a vorbi, de a mă exprima public, în baza expertizei profesionale acumulate și cu buna-credință care m-a ghidat întotdeauna”.

Şi dacă trecerea în rezervă a lui Florian Coldea exact în ziua declanşării protestelor nu este o simplă coincidenţă? În fond, toţi ştim că, atunci cînd este vorba despre serviciile secrete, coincidenţele fac parte totdeauna din strategiile de acţiune, căci tocmai faptul că pot fi considerate întîmplări reprezintă cea mai bună acoperire în faţa opiniei publice! Nu cumva trecerea în rezervă a lui Florian Coldea reprezintă altceva, o misiune care i-a fost încredinţată şi pe care nu putea s-o coordoneze din postura de şef militar al SRI?

Cu surpriză, citesc chiar ieri, în articolul lui Cornel Nistorescu, următoarele: „L-au mutat pe Florian Coldea de la Periș la o vilă din București. Dar cu aceleași responsabilități”! O informaţie şoc, în care aflăm că Florian Coldea nu numai că nu a fost trimis acasă, ci chiar că lucrează mai departe „cu aceleaşi responsabilităţi”! Mai citim în acelaşi articol:

„Președintele Klaus Iohannis ar fi dorit să renunțe la generalul Florian Coldea, dar în momentul în care ar fi debutat o asemenea discuție, Florian Coldea ar fi prezentat dosarul cu recuperarea bunurilor Grupului Etnic German și cu cel al vânzării de copii, întocmit de un ofițer de la Sibiu. Florian Coldea ar fi spus atunci că dosarul președintelui nu mai există, dar dacă SRI se străduiește, poate mai găsește ceva. Președintele ar fi mototolit decizia și colaborarea ar fi continuat, ajungînd la această minciună cu pensionarea generalului”!

Şi atunci apar nişte întrebări: asta a vrut să spună Florian Coldea în Comunicatul său, cînd spunea: „voi avea, în viitor, libertatea de a vorbi… la un moment dat”? În afară de Preşedintele ţării, mai există şi alte persoane despre care Florian Coldea ar putea vorbi? Ameninţarea lui Florian Coldea este cît se poate de evidentă şi, din cîte se pare, a fost receptată exact de multe personaje ale vieţii noastre publice.

Aflăm cu această ocazie şi un posibil răspuns la întrebarea pe care am adresat-o imediat după suspendarea lui Florian Coldea din funcţia de director adjunct al SRI, în articolul: „De ce nu este anchetat Florian Coldea, aşa cum s-a făcut cu cei 77 de medici oncologi?”. Scriam atunci că: „suspendarea lui Florian Coldea din funcţia de director adjunct al SRI este cel mai normal lucru ce se putea întîmpla în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă, dar acesta nu trebuie să fie capătul drumului, ci doar începutul lui”. Se pare că suspiciunile mele erau îndreptăţite!

Nu ştiu cum se face că seria coincidenţelor despre care am scris mereu în ultima lună implică chiar şi acest Comunicat al lui Florian Coldea.

sursa cotidianul.ro

loading...

Leave a comment

Your email address will not be published.


*