Fostul şef al SRI George Maior, întâmpinat de Barack Obama la Casa Albă

barackmaior familie

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii George Maior a fost primit de preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, la Casa Albă, după ce a fost învestit în funcţia de ambasador în SUA.

maior obama
Ambasadorul George Cristian Maior a menţionat importanţa Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii pentru relaţiile dintre cele două ţări şi relevanţa sa în planul stabilităţii şi securităţii regionale.

“Parteneriatul Strategic este un pilon de bază pentru politica externă şi de securitate a României. Sprijinul SUA a ajutat România pe drumul democratizării, al respectării drepturilor omului şi statului de drept, făcând din ţara noastră un model pentru ţările din regiune”, a precizat ambasadorul George Cristian Maior, subliniind totodată că România reprezintă o insulă de stabilitate pentru flancul estic al Alianţei Nord Atlantice.

De asemenea, în mesajul transmis preşedintelui Barack Obama, ambasadorul George Cristian Maior a prezentat priorităţile mandatului, cu accent pe dezvoltarea cooperării în domeniul securităţii, întărirea dimensiunii economice şi a schimburilor comerciale, încurajarea investiţiilor şi a transferului de tehnologie, consolidarea securităţii energetice, precum şi intensificarea cooperării în domeniul educaţiei şi inovaţiei.

loading...

Be the first to comment on "Fostul şef al SRI George Maior, întâmpinat de Barack Obama la Casa Albă"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*