Gheorghe Ștefan: M-am întâlnit cu Blejnar la Nisa; mi-a spus că a rezolvat problema contractelor de la ANAF cu Romsys

pinalti_12725400

Fostul primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a declarat marți, la Tribunalul București, că s-a întâlnit în vara anului 2012 la Nisa, în Franța, cu Sorin Blejnar, unde fostul șef al ANAF i-a spus că a rezolvat problema contractelor primite de firma Romsys și i-a dat de înțeles că s-au achitat comisioane pentru acele contracte.

Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, a fost audiat marți, în calitate de martor, în dosarul în care Sorin Blejnar este judecat pentru trafic de influență, fiind acuzat că ar fi primit bani de la omul de afaceri Horațiu Berdilă, pentru a acorda contracte firmei Romsys.

Fostul primar a spus în sala de judecată că, în primăvara anului 2011, a fost contactat de reprezentantul firmei de IT Romsys, Horațiu Berdilă, prin intermediul unui cunoscut — Dan Grigoriu, care l-a rugat să îi facă legătura cu cineva din conducerea ANAF, știind că la ANAF se vor face licitații pentru contracte de informatizare și este dispus să dea un comision de 15-20% pentru a câștiga.

“Cunoșteam că în ANAF sunt funcționari care ar putea să îl sprijine. L-am sunat imediat pe Sorin Blejnar, care se afla la un restaurant. M-am deplasat acolo cu un autoturism și am constatat că era la masă cu Codruț Marta. M-am retras cu Blejnar la altă masă și i-am transmis oferta lui Horațiu Berdilă de a achita un comision de 15-20% din contracte. Am stabilit să vin cu Berdilă peste o săptămână la biroul lui Blejnar. Ulterior, am ajuns la biroul lui Blejnar, unde se afla și Codruț Marta. Horațiu Berdilă a reiterat propunerea, însă nu a mai spus procentul de 15-20%, ci 20%. Blejnar a sunat pe interior la Dan Stroe (fost director în ANAF — n.r.), care a venit la el în birou. A rămas ca Berdilă și Dan Stroe să pună la cale o strategie pentru încheierea contractelor”, a explicat Gheorghe Ștefan.

El a adăugat că, în vara anului 2012 sau 2013, se afla în concediu la Nisa, unde s-a întâlnit întâmplător cu Blejnar.

“Ne-am întâlnit întâmplător în zona pietonală din Nisa. Blejnar a spus din proprie inițiativă că a rezolvat problema cu Romsys și a dat de înțeles că au fost achitate comisioanele. Întors în țară, am avut o discuție cu Horațiu Berdilă, iar acesta mi-a spus că a achitat în totalitate comisioanele. Dacă nu îmi spunea Blejnar la Nisa nici nu aș mai fi știut dacă aceste contracte s-au încheiat sau nu. Bănuiala mea e că a făcut referire la această chestiune la întâlnirea de la Nisa pentru că și eu aș avea de încasat vreun comision, ceea ce nu era cazul. (…) Îmi făceam vacanțele la Nisa, pentru că fata mea era acolo. (…) Din câte am înțeles era și soția lui Blejnar. Mai erau prezenți patronul hotelului Irisa și soția acestuia, dar și Mircea Sandu”, a declarat Gheorghe Ștefan.

Întâlnirea de la Nisa dintre Blejnar și Gheorghe Ștefan a fost confirmată și de o martoră sub acoperire, audiată marți la tribunal.

loading...

Be the first to comment on "Gheorghe Ștefan: M-am întâlnit cu Blejnar la Nisa; mi-a spus că a rezolvat problema contractelor de la ANAF cu Romsys"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*