INCA O BOMBA COMISARUL.RO! Procurorii DNA au ajuns la ȘPAGA de la KazMunaiGaz!/Amănunte INCENDIARE!!!

image

Procurorii de la Ploiești au ajuns la găina cu puii de aur. Sursele noastre spun că s-a ajuns la șpaga de la kazahi. Iar o parte din această șpagă este la Alex Iacobescu. Fratele cumnatului lui Sebastian Ghiță. Alex Iacobescu este cel căruia i-a ,,împrumutat” Ghiță fabuloasa sumă de 90 de milioane de euro! Iar acum Alex Iacobescu este de negăsit. A fost citat miercuri la DNA și a fost dat dispărut. Iar SIE, care până acum a refuzat să furnizeze informații legate de acest caz, va începe să livreze. Apropo, a văzut cineva ca DNA SĂ FI MULȚUMIT ÎN VREUN CAZ SIE pentru ajutorul acordat? Nu. Pentru că SIE are în frunte un general cu PSD în suflet.

De aici încep amănuntele interesante. Știți cine a fost singurul om de afaceri român care l-a însoțit pe primul ministru Victor Ponta în celebra vizită din Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan şi China? Ați răspuns corect: Alex Iacobescu. Adică nimeni pe pământ. Numai Băsescu a mârâit ceva la vremea respectivă. Este vizita în urma căreia a venit Ponta cu vestea stingerii datoriei față de kazahi. Procurorul ăla de ne spune Ghiță la televizor că este un prost, a descoperit, spun surse bine informate, că la data la care a declarat Ghiță împrumutul banii nu existau. Banii nu figurează în niciun transfer bancar. Ei au început să se plimbe prin niște conturi mult mai târziu. Amănuntele sunt incredibile. Dar ne oprim aici. Ne ia gura pe dinainte…

Ce prevede Memorandumul

Victor Ponta şi-a pus semnătura pe actul normativ prin care statul va încasa efectiv doar 270 din cele 760 de milioane de dolari cu care a creditat Rompetrol în 2003. Cu perspectiva incertă că, din cei 18% cu care rămâne acţionar în companie, va scoate în următorii ani profit şi cu7 promisiunea unui Fond de investiţii din partea kazahilor. Nu s-a mișcat un deget de aproape 2 ani!

Memorandumul cu Rompetrol pentru stingerea litigiului şi, implicit, ştergerea datoriilor istorice ale companiei în contul unor investiţii promise, a fost semnat în februarie 2013, statul fiind reprezentat de OPSPI.

În ianaurie 2013, Victor Ponta i-a dat afacerea Rompetrol pe mână ministrului pentru Energie, Constantin Niţă. Pe 15 februarie se semna un acord cu KazMunaiGaz, iar trei zile mai târziu se suspenda procesul intentat de statul roman în 2010 pentru recuperarea datoriilor.

Pe scurt, statul a acceptat să vândă 26% din pachetul său cu 200 de milioane de dolari, luându-şi măsuri de precauţie ca restul de 18% să nu poată fi diluat de KazMunaiGaz timp de 3 ani.

Ca o compensaţie, deocamdată numai pe hârtie s-a făcut un acord pentru un fond de investiţii comun kazaho-român care să susţină financiar dezvoltarea rafinăriei. Mai exact, kazahii susţin că vor veni cu 150 de milioane de dolari plus 30 de milioane pentru a acoperi partea României, într-o societate comercială 80%-20% care să facă prin credite bancare investiţii de până al un miliard în următorii 7 ani în România. Între acestea, o centrală de cogenerare la Midia şi câteva sute de noi benzinării.

În afacerea fondului, profitul va reveni în primă fază exclusiv KazMunaiGaz, până la recuperarea celor 180 de milioane. Surse guvernamentale au explicat pentru gândul că în calculele de la Palatul Victoria ar intra înfiinţarea unei companii botezate provizoriu “RomKaz” în care Rompetrol şi KazMunaiGaz să fie parteneri 50%-50% şi să se impună astfel în regiune. Prin această companie ar fi plănuită şi legarea României la conducta SouthStream, un alt proiect aflat deocamdată pe hârtie, printr-o prelungire din Bulgaria la Negru Vodă, construită cu bani din Kazahstan.

Cititi articolul integral pe www.comisarul.ro

loading...

Be the first to comment on "INCA O BOMBA COMISARUL.RO! Procurorii DNA au ajuns la ȘPAGA de la KazMunaiGaz!/Amănunte INCENDIARE!!!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*