IOANA ENE DOGIOIU: Ministrul Justitiei se joaca cu dosarele penale

image

?

“Timpul va demonstra daca doamna Gorghiu are caderea morala sa vorbeasca de Victor Ponta”, spune Robert Cazanciuc, raspunzand unui atac politic al co-presedintelui PNL.

Daca vorbele acestea ar fi iesit din gura oricarui alt politician, ele intrau in plutonul sarjelor mai mult sau mai putin inspirate. Dar cel care a grait este insusi ministrul Justitiei, altfel extrem de atent cu fiecare cuvant, si tocmai de aceea ele imi suna ca o amenintare.
STOP pt parul carunt! Este descoperirea care lupta cu parul carunt! Cercetatorii italieni au descoperit formula naturala, care reda incredibil de repede parului culoare lui naturala. Totul multumita..

Primul lucru la care te gandesti cand auzi aceste vorbe rostite de ditamai ministrul este, cred, ca dna Gorghiu ar avea un dosar pe undeva. Un dosar de care ministrul Justitiei stie, desi legal nu ar avea niciun motiv.

Legal, ministrul afla ce e intr-un dosar, cu exceptia informatiilor din presa, doar atunci cand pe biroul lui ajunge o cerere motivata de ridicare a imunitatii unui parlamentar. Dar atunci informatia despre existenta dosarului e deja publica, iar invinuitul stie si el.

Ministrul Justitiei poate banui ca exista undeva un dosar penal atunci cand aproba o cerere de comisie rogatorie. Altfel, nu exista nicio alta justificare legala pentru ca ministrul Justitiei sa aiba vreo informatie dintr-un dosar sau despre un dosar.

Si atunci declaratia ministrului Justitiei poate fi interpretata, in opinia mea, in doua moduri. Ori stie ca exista, ca se lucreaza la un dosar pe numele dnei Gorghiu. Ori nu stie pentru ca nu exista o asemenea cercetare si atunci se poate suspecta ca dl Cazanciuc le face o sugestie publica procurorilor sa faca niste verificari intr-o anumita directie.

Ambele mi se par inacceptabile. Poate ca dl Cazanciuc pur si simplu nu a realizat ce spune, ceea ce din pozitia domniei sale este in egala masura de neconceput.

Ca dl Cazanciuc se referea la chestiuni penale dupa parerea mea o sugereaza chiar declaratia dnei Gorghiu la care ministrul a raspuns si care suna asa: “Am vazut declaratiile publice ale ministrului Justitiei referitoare la cat de nepatati si cat de fireasca este o guvernare cu un prim-ministru trimis in judecata pentru fapte de coruptie si cat de fireasca este viata politica in Romania si cat de morala este ea cu un presedinte de partid condamnat deja intr-o prima instanta pentru alte fapte, nu de coruptie.

Ma intrebam daca domnul Cazanciuc n-ar vrea sa plece domnia sa acasa si sa lase in portofoliul de ministru al Justitiei o persoana fie urmarita penal, fie inculpata, fie trimisa in judecata. Se pare ca singurul criteriu de selectie in PSD pentru a fi intr-o functie publica este acela de a fi urmarit penal sau condamnat intr-o anumita etapa procesuala.”

Insusi ministrul Justitiei face astfel un deserviciu imens chiar actului de justitie. Daca maine apare un dosar penal pe numele celui vizat de o declaratie de acest fel a ministrului Justitiei, nu a unui politician oarecare care-si da si el cu parerea, oricand ea poate fi interpretata ca executarea unui ordin politic.

Si asta se intampla chiar dupa ce seful sau, premierul Ponta, sugera ca trimiterea sa in judecata ar putea fi efectul presiunilor facute de Klaus Iohannis. Este in exact aceeasi linie: Justitia la cheremul politicienilor.

Daca de la dl Ponta nu mai am absolut nicio asteptare pe linia Justitiei, de la dl Cazanciuc, in virtutea functiei pe care o ocupa, in virtutea calitatii de membru CSM si in virtutea unei reale cariere de magistrat, as fi avut asteptarea sa fie cu mult mai atent cu efectele pe care vorbele sale le pot avea asupra credibilitatii actului de justitie.

Daca am ajuns ca insusi ministrul Justitiei sa faca insinuari care pot timite activitatea procurilor intr-o zona gri, de incertitudini politice, cred ca suntem intr-o situatie foarte grava.

Si daca sunt absolut convinsa ca dl Ponta nu va avea nicio reactie impotriva dlui Cazanciuc, ba chiar am vazut la Antena 3 ca zambea sagalnic cand i-a fost reprodusa, fix in cheia existentei unui dosar, ma intreb daca CSM nu ar trebui sa priveasca atent si cu ingrijorare declaratia ministrului Justitiei, in opinia mea absolut incompatibila cu pozitia pe care o ocupa.

Sursa: ZIARE.COM

loading...

1 Comment on "IOANA ENE DOGIOIU: Ministrul Justitiei se joaca cu dosarele penale"

  1. MINISTRU JUSTITIEI UN INCAPABIL PENTRU FUNCTIA PE CARE O ARE,PENTRU ASTFEL DE AMENINTARI NU AR AVEA CE CUTA CA MINISTRU JUSTITIEI,DAR CUM E VERISOR CU PONTA SE POATE ORI CE.
    SA-L DEA IN JUDECATA PENTRU AMENINTARE .

Leave a comment

Your email address will not be published.


*