Iohannis: “Mi-a scris Angela Merkel că mă susţine. Am o scrisoare. N-am arătat-o, nu-i stilul meu să epatez”.

merkel

În penultima zi de campanie electorală, candidatul ACL, Klaus Iohannis vorbeşte despre sprijinul pe care îl are din partea Angelei Merkel. Într-un interviu la “Adevărul LIVE”, Iohannis a arătat astăzi, ca probă, o scrisoare trimisă de cancelarul german pe care susţine că nu a făcut-o publică pentru “a nu epata”.
Klaus Iohannis a vorbit despre sprijinul Angelei Merkel în contextul în care fusese întrebat despre relaţia contracandidatului său, Victor Ponta, cu cancelarul german. Ştiu şi cine a intermediat vizita. Ştiu şi ce-au vorbit. Nu-i cazul să se laude”, a comentat lapidar, Iohannis.
Cerându-i-se să detalieze de unde ştie “ce au vorbit”, Iohannis a susţinut că unul dintre apropiaţii său a participat la discuţie. “Foarte simplu. Un politician foarte apropiat de mine a fost acolo”, a spus candidatul ACL.
Intrebat, în acest context, dacă el însuşi consideră că are sprijinul cancelarului german, Iohannis s-a declarat convins că are “un sprijin foarte larg”, invocând o scrisoare trimisă de Angela Merkel în timpul campaniei electorale: “Categoric că mă susţine. Mi-a şi scris această chestiune că mă susţine. Da, am o scrisoare de la domnia sa”.

Iata si textul integral al scrisorii în limba germană trimise de Angela Merkel înaintea primului tur de scrutin:

scrisoare MERKEL

gandul.info

loading...

Be the first to comment on "Iohannis: “Mi-a scris Angela Merkel că mă susţine. Am o scrisoare. N-am arătat-o, nu-i stilul meu să epatez”."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*