Johannis vs. Ponta, impresii la cald de la un meci de box amator

ponta vs iohannis

Catalin Chirila

Dezbaterea slaba, in ansamblu! Moderatorul depasit, formatul “subtire”, senzatia de lucru facut pe genunchi. Efectul surpriza, mai degraba de bumerang pentru cei care au gazduit dezbaterea.

Klaus Johannis si-a anuntat prezenta in ultimul moment, a venit relaxat, fara nicio hartie si si-a asezat mainile lungi pe masa intr-o pozitie studiata, ca-n panourile publicitare. Candidatul ACL nu s-a abatut de la discursul lui “FAPTE, NU VORBE” Foarte interesant, Klaus Johannis nu face caz atunci cand nu stie un lucru, nu-i pasa daca a incurcat un articol constitutional sau o prevedere legislativa. Nu, Johannis pare mai degraba un muncitor neamt care de-abia asteapta sa mestereasca ceva. Mai ramanea doar sa-si suflece manecile Dar… vorba aia: doar Ponta isi sufleca manecile:)

De partea cealalta, Victor Ponta a vrut sa para ceea ce nu a fost niciodata. Un om foarte pregatit, cu temele facute, cu sute de hartii si “copiute” pe masa. Cred ca Victor Ponta a ramas incremenit in proiect, in atmosfera concursurilor la care participa in tinerete la Pro tv, pregatindu-se sa devina intr-o buna zi Presedinte. De altfel, la un moment dat, a si apelat la o varianta dintr-un concurs celebru: “Suna un prieten!”

Dezbaterea nu a avut continut, s-au atins in treacat teme economice, politice, de justitie, dar nu s-au conturat viziuni pe termen lung, proiecte de tara. S-au schimbat replici mai acide pe tema fierbinte a romanilor din Diaspora sau pe tema atacurilor din campanie la adresa familiei. S-a cerut sa se ceara scuze. Iohannis a facut-o, Ponta a uitat…

De asemenea, am vazut un Johannis care stie sa tipe, dar si sa glumeasca adevarat in stil ardelenesc Ponta, “smecheras” de Bucuresti, a bagat si el din top, cum se spune, dar nu de putine ori am vazut cum fata ii transpira.

Au fost si cateva lovituri sub centura: referirea lui Ponta la vizita lui Johannis din biroul premierului sau insinuarea lui Iohannis despre “portofel” in legatura cu abordarea de catre PSD a romanilor din strainatate.

Dezbaterea trebuia sa dureze 90 de minute, au fost pana la urma aproape doua ore, Iohannis n-a mai vrut sa stea dupa program, Ponta a vrut, dar pana la urma a plecat si el. Un fel de harababura de pe Dambovita, departe de tensiunea si importanta celorlate dezbateri prezidentiale din istoria recenta a Romaniei.

Realitatea Tv a incercat cumva sa fie echidistanta, dar obiectivitatea postului, paradaxol, vine din subiectivitatea jurnalistilor. Unii tin cu Ponta, altii cu Johannis si se comporta ca atare.

Din cate stiu eu, la box, nu exista remiza, asa ca va las pe dumneavoastra sa decideti cine a castigat aceasta prima runda! In niciun caz, noi, romanii. Noi vom castiga doar daca vom vota cat mai multi duminica!

loading...

Be the first to comment on "Johannis vs. Ponta, impresii la cald de la un meci de box amator"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*