JOS PALARIA! Decanul Facultăţii de Medicină din Braşov şi-a denunţat studentul care a încercat să îi dea mită

image

Un student al Facultăţii de Medicină din Braşov şi mama acestuia au fost trimişi în judecată de Trbunalul Braşov, după ce au încercat sa îi dea mită decanului facultății, conf. univ. dr. Marius Alexandru Moga. Incidentul s-a petrecut în 2014, însă anchetatorii au adunat până acum toate datele pentru trimiterea în judecată. Povestea vine la puțin timp după ce fostul prodecan al facultății fusese condamnat pentru că a luat mită de la stundeții săi.

Studentul și mama sa au încercat să îl convingă pe dr. Moga, care este şi şeful secţiei Obstetrică-Ginecologie IV la Maternitatea Braşov, să primească bani pentru a promova la examenul de specialitate „Obstetrică-ginecologie”, materie predată în anul al şaselea de studiu.

Procurorii au constatat că la sfîrșitul lunii august 2014, mama studentului a ajuns în mai multe rânduri la Maternitate, unde lucrează profesorul universitar, și a cerut insistent să poarte o discuție cu acesta. În final, când a reușit, femeia i-a promis profesorului 1.000 de euro dacă îi va promova fiul la examenul de Obstetrică-ginecologie din semestrul I al anului VI, pe care studentul urma să îl susțină din nou în sesiunea de reexaminare din septembrie.

Doctorul a refuzat banii și l-a picat pe student dar s-a trezit cu un plic de bani în poștă

Dr. Moga a refuzat banii și l-a picat pe student, considerând că acesta nu este suficient de bine pregătit. Mama studentului nu s-a lăsat şi i-a făcut din nou o vizită profesorului. Acesta însă nu a primit-o în casă, prin urmare, femeia i-a lăsat în poştă un plic cu 3.000 de lei, cu o nouă solicitare: aceea de a-l primi pe fiul ei în sesiunea de restanţe, deşi acesta nu mai avea dreptul să susţină examenul. Decanul Facultății de Medicină nu numai că nu a acceptat să încalce regulamentul universități, dar i-a și denunțat pe student și mama sa.

Fostul prodecan al Facultății de Medicină a procedat diferit: a luat banii de la 32 de studenți

Incidentul în care a fost implicat decanul Facultății de Medicină, dr. Marius Alexandru Moga și modul în care acesta s-a comportat, spală puțin din imaginea instituției universitare pe care o conduce.

Acest incident s-a petrecut la mai puțin de 6 luni după ce fostul prodecan al Facultăţii de Medicină din Brașov, Lazăr Onisâi, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Braşov, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare tocmai pentru că a luat mită de la 32 de studenţi de-ai săi, ca să îi treacă la examene. După condamnare, Onisâi a fost obligat de instanţă să returneze tuturor studenţilor care l-au denunţat sumele pretinse ca să-i treacă la examen, în total 8.750 de euro, lucru pe care fostul l-a și facut.

Sursa: www.romania-curata.ro

loading...

1 Comment on "JOS PALARIA! Decanul Facultăţii de Medicină din Braşov şi-a denunţat studentul care a încercat să îi dea mită"

  1. Sa speram ca nu a fost doar o intamplare, iar astfel de gesturi vor fi denuntate, macar din respect pentru ceilalti studenti care invata pe branci ca sa poata vindeca mai tarziu oameni.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*