LOVITURA DE TEATRU cu o saptamana inainte de ALEGERI. TUDOR CHIRILA: “Genul ăsta de atitudine a făcut ca Firea să câștige Bucureștiul” Calculele ARUNCATE ÎN AER.

tudor-chirila_fanatik_

Cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare, Partidul Social Democrat se află în topul preferinţelor, cu 43%. Potrivit unui sondaj Avangarde, casă de cercetare apropiată social-democraţilor, PSD este urmat, în opţiunile respondenţilor, de PNL şi USR. În plus, potrivit aceluiaşi sondaj, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Alina Gorghiu sunt cei mai apreciaţi preşedinţi de partide.
PSD este partidul pentru care ar vota majoritatea românilor la alegerile parlamentare, 43% dintre respondenţi declarând că ar pune ştampila pe lista social-democraţilor. În sondajul realizat de Avangarde, o casă de sondare apropiată PSD, pe locul al doilea se situează PNL, cu 27%, iar pe poziţia a treia, USR, cu 8%. Principalii aliaţi ai partidului condus de Liviu Dragnea, ALDE, ar obţine 6% procent care s-ar adăuga la scorul zdrobitor al PSD şi care i-ar face majoritari în Parlament şi i-ar trimite cu un pas mai aproape de Palatul Victoria, pentru formarea noului Guvern.

Citeste si: CE FACEA SECUREANU PE BANII SPITALULUI ! ȘI-A PUS NUMELE PE STATUIA LUI MIHAI EMINESCU DE LA VIENA SI A PLĂTIT PRIN CEL MAI MARE FURNIZOR AL SPITALULUI, PETRECEREA ANIVERSARĂ A FIULUI!

Tudor Chirila scria in urma cu doua luni :

“Genul ăsta de atitudine a făcut ca Firea să câștige primăria Bucureștiului

În decembrie (11) ne pregătim de alegeri. De douăzeci de ani România a fost condusă dezastruos, iresponsabil și în batjocură de două mari partide care s-au rotit la putere. PSD, pe de-o parte, și PD, ulterior PDL, mai târziu PNL, pe de altă parte. Au mai fost diverși sateliți fără vreo miză reală în afara aceleia de a mai înclina balanța într-o direcție sau alta. De fapt, această “rivalitate” PSD-PNL nu a fost decât praf în ochii noștri pentru că interesele transpartinice, strângerile de mână subterane au consfințit un lucru limpede: o clasă politică, în marea ei majoritate, coruptă. Excepțiile n-au reușit decât să întărească regula corupției. Ba, la un moment dat, nici nu s-au mai obosit să se ascundă și s-au aliat pe față numindu-se USL.

Citeste si: Elena Udrea RUPE TĂCEREA despre momentul ARESTĂRII: “Traian Băsescu aţipise pe canapea”

Acum speră că o să uităm. Încet, încet oamenii s-au resemnat și au renunțat să mai voteze scârbiți de ideea că nu au cu cine. Genul ăsta de atitudine a făcut ca Firea să câștige primăria Bucureștiului și peste câteva luni să “greșească” de câteva milioane de euro umflând niște tabele cu echipamente destinate spitalelor. S-au sesizat consilierii USR, apoi niște ONG-uri și primăria a dat înapoi invocând erori de redactare.

Tudor Chirilă atrage atenţia asupra formaţiunii politice USR, sugerându-le cetăţenilor să semneze pentru ca aceştia să poată participa la alegerile parlamentare. Artistul şi-a motivat îndemnul prin faptul că nu mai vrea să vădă un parlament “plin de penali care se apără unii pe alții și care sfidează fără rușine”.

Pe scurt, oamenii sunt la fel de scârbiți și consideră că nu au cu cine să voteze. Pe de altă parte există o formațiune care se chinuie să strângă semnături (nu să le falisifice) ca să poată candida la alegerile parlamentare. Sunt cei de la USR care au reușit să intre și în consiliile primăriilor. Marile partide s-au acoperit (de mult) cu legea care spune că orice nouă formațiune care vrea să fie eligibilă pentru locuri în parlament trebuie să strângă 200.000 de semnături. Dacă vrei să le aduni pe bune este foarte greu.

Fără să îndemn pe cineva să voteze cu USR, mi se pare că ACUM e momentul să ne folosim de puterea noastră pentru a schimba regulile jocului democratic. Cei care sunt scârbiți de veșnica ofertă de la alegeri pot schimba acest lucru. Poți să dai o semnătură ca USR să poată să candideze și, cine știe, poate că vom avea un parlament un pic mai curat. Cumva mi se pare că stă în puterea noastră să schimbăm măcar oferta electorală. Poți semna la corturile de prin oraș sau, dacă nu vrei să te deplasezi, poți tipări formularul de la link-ul de aici îl semnezi împreună cu familia sau prietenii tăi și îl trimiți la sediul USR.

Citeste si: În sfârşit a recunoscut! Motivul care a împins-o pe Andreea Marin către divorț

Repet, nu vă îndemn să-i votați (oricum dacă nu strîng semnăturile nu prea aveți cum), ci zic să le dăm o șansă poate între timp (până la alegeri) o să-i convingă pe cei scârbiți de vot să se prezinte. Măcar să anuleze un buletin ca să nu mai voteze morții din nou.”

loading...

Be the first to comment on "LOVITURA DE TEATRU cu o saptamana inainte de ALEGERI. TUDOR CHIRILA: “Genul ăsta de atitudine a făcut ca Firea să câștige Bucureștiul” Calculele ARUNCATE ÎN AER."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*