Mircea Badea a injurat-o. Publicatie din SUA: „Acest reporter din Romania a reusit sa faca ceva ce n-au reusit liderii NATO”

ramona-610x300

Jurnalista TVR Ramona Avramescu este laudata de una dintre cele mai populare publicatii online din SUA, Buzz Feed, pentru ca a reusit sa obtina promisiunea lui Donald Trump ca SUA vor respecta articolul 5 al Tratatului NATO.

In timpul declaratiei de presa comune a lui Klaus Iohannis si Donald Trump, Ramona Avramescu l-a intrebat pe liderul de la Casa Alba daca crede ca SUA trebuie sa actioneze sub prevederile articolului 5, in cazul unei agresiuni din partea Rusiei asupra unui stat NATO. Conform acestui articol, „un atac armat impotriva uneia sau mai multora dintre tari, in Europa sau in America de Nord, va fi considerat un atac impotriva tuturor”.

„Da, angajez Statele Unite in respectarea articolului 5 si cu siguranta suntem acolo sa protejam si asta este unul dintre motivele pentru care vreau ca oamenii sa se asigure ca avem o forta foarte puternica, platind banii necesari pentru a avea acea forta. Dar, da, absolut, sunt dedicat articolului 5″, a raspuns Trump.

Momentul a fost evocat de presa americana, Buzz Feed titrand ca „acest reporter a reusit sa faca ceva ce n-au reusit liderii NATO”.

„Asa ca, deocamdata, scorul pentru extragerea unui angajament pe articolul 5 de la Trump este: jurnalist roman 1 – Alianta NATO 0″, mai comenteaza sursa citata.

„In mai putin de un minut, un reporter modest din Romania a reusit sa faca ceea ce nu au putut liderii din 27 de tari si propriul staff al presedintelui Trump: sa il determine sa se angajeze la principiul apararii colective a NATO.

Vineri, Trump si-a exprimat explicit sprijinul pentru articolul 5 al Tratatului NATO – ceva ce nu a facut in timpul mult-asteptatului sau discurs la sediul Aliantei, luna trecuta. Acea omisiune a generat un val de anxietate din partea liderilor europeni, referitor la angajamentul presedintelui pentru alianta militara.

(…) Luni de zile, organizatorii intalnirii dintre liderii NATO, de la Bruxelles, au incercat sa orchestreze un eveniment in care sa fie extrasa de la presedinte chiar acea fraza, pentru a calma ingrijorarile transatlantice”, mai comenteaza Buzz Feed, citata de ziare.com.

Intr-o postare pe Facebook, Mircea Badea i-a injurat pe jurnalistii romani prezenti la conferinta de presa a lui Iohannis si Trump, spunand ca sunt „javre sereiste”.

loading...

Leave a comment

Your email address will not be published.


*