Misiunea lui Liviu Dragnea

hotinfodragnea

Cred ca dl Dragnea s-a cam avantat cand a anuntat, mai mult sau mai putin voalat, ca va candida la presedintia PSD.

Deasupra capului domniei sale sta ca o sabie a lui Damocles dosarul fraudei la referendum. Am vazut audierile spectaculoase de vineri, avem deja si marturisiri in aceasta cauza, nu stiu cat de departe este verdictul.
Si nu ma indoiesc ca dl Dragnea este constient de aceste lucruri. Si atunci?
Multi cred ca a iesit la lupta impotriva lui Victor Ponta. Eu ma indoiesc. Cred ca, dimpotriva, miscarea dlui Dragnea este mai degraba o incercare disperata de a elimina cel mai mare pericol care planeaza asupra candidatului PSD – defectarea masinariei de vot din cauza luptelor interne si a spaimei.
Nu cred ca baronii vor lucra voluntar impotriva lui Victor Ponta, pentru ca nu au de ales. Doar n-o sa ii faca astfel partie lui Iohannis. Dar lupta interna si degringolada sunt bete mari in roatele electorale ale PSD.
In opinia mea, anuntandu-si candidatura, Liviu Dragnea a incercat sa dea un mesaj ca lucrurile vor ramane sub control, iar tandemul cu Sebastian Ghita un semnal ca s-a facut pace intre taberele din partid, intre dinozaurii batrani si tinerii velociraptori.
Dar cred ca e mai mult decat atat. E vorba si despre guvernare. Daca PSD va trage pentru Victor Ponta nu o va face de dragul candidatului pe care multi il suspecteaza ca i-a vandut DNA, ci pentru ca asta e singura sansa a partidului sa ramana la guvernare. Deci intrebarea cheie este cine va deveni premier, pe mana cui vor fi principalele decizii si banii?
Infigand steagul pe pozitia de presedinte PSD, Liviu Dragnea infige implicit steagul si pe pozitia de viitor premier. Ceea ce cred ca e linistitor pentru o parte din partid cel putin. Dragnea e baron vechi, e de-a lor.
Alternativa probabila da fibrilatii. De ceva vreme este vehiculat pentru functia de premier numele lui George Maior care a si anuntat deja ca isi va depune mandatul de director SRI pe masa viitorului presedinte. Cred ca penalii PSD o detesta doar pe dna Kovesi mai tare decat il detesta pe dl Maior.
SRI a fost un varf de lance al anticoruptiei in ultimii ani. Marile dosare poarta mai toate semnatura SRI, au plecat de la sesizari ale SRI, au fost investigate cu ajutorul SRI, interceptarile sunt facute de SRI. Cum sa nu-l urasca pe George Maior, mai ales ca a plecat dintre ei, chiar daca si pe atunci era o figura aparte?
In plus, orientarea euroatlantica a lui George Maior este, cred, indiscutabila. Cand SRI primeste misiunea de a coordona sistemul de aparare cibernetica realizat de NATO pentru Ucraina inseamna ca pentru aliati contrainfomatiile romanesti sunt nu numai eficiente, ci si absolut sigure, iar asta nu se poate intampla decat daca in fruntea lor se afla un om absolut sigur.
Sursa: ziare.com
Autor: Ioana Ene Dogioiu

loading...

1 Comment on "Misiunea lui Liviu Dragnea"

  1. MR dragnea,nu credeti ca ar fi cazul to take a long,long brake?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*