Mitropolia Moldovei, decizie DRASTICĂ în cazul episcopului HOMOSEXUAL

episcop husi

În ziua de 21 iulie 2017, a avut loc, la reședința mitropolitană din Iași, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, la care au participat toți membrii acestui for bisericesc.

În cadrul acestei întruniri s-a discutat din nou situația creată în jurul acuzațiilor aduse Episcopului Corneliu de Huși, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuțiilor care au avut loc, ierarhii prezenți au solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări.

Citește și:Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, suprins la mare cu un personaj extrem de controversat

”Rugăciunea ierarhilor Mitropoliei Moldovei și Bucovinei se îndreaptă către Dumnezeu pentru aflarea adevărului și împlinirea voii Sale.”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei.

Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanu a intrat în atenţia publică în luna iunie, atunci când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public. Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Răzvan Mihail Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, au fost reţinuţi pe data de 15 iunie, fiind acuzaţi că ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice o serie de imagini video în care episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, apăre în ipostaze compromiţătoare. Ei au fost ulterior plasaţi în arest la domiciliu.

Citește și:Gheorghe Ștefan: M-am întâlnit cu Blejnar la Nisa; mi-a spus că a rezolvat problema contractelor de la ANAF cu Romsys

loading...

Be the first to comment on "Mitropolia Moldovei, decizie DRASTICĂ în cazul episcopului HOMOSEXUAL"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*