Motivul INCREDIBIL pentru care a fost BĂTUT fostul ginere al lui Ceaușescu: Cine a COMANDAT bătaia

oprean

La aproximativ o lună și jumătate de la atacul Politehnică, agresorii profesorului Mircea Oprean au fost luați pe sus din casele lor și duși în birourile investigatorilor de la Poliția Capitalei pentru a da explicații cu privire la corecția pe care i-au aplicat-o, cu brutalitate, “vinovatului” Oprean. Ulterior, cei doi au fost reținuți.

Cercetările judiciariștilor bucureșteni de la Secția 20 și mai apoi ale celor de la Serviciul Grupuri Infracționale Violente de la Poliția Capitalei au dus la identificarea rapidă a celor doi bătăuși, dar și la devoalarea incredibilei povești care stă în spatele atacului pregătit ca-n filme care l-a vizat pe Mircea Oprean.

Citește și: Procurorii pleacă PE CAPETE de la DNA: Unde va ajunge ultimul plecat

“Pornind de la câteva informații am ajuns totuși rapid la cei doi suspecți și la motivația atacului. Sunt bodyguarzi în Regie şi au acționat, după toate probabilitățile, la îndemnul unei alte persoane. În doar două zile au fost identificați, însă i-am lăsat, sub supraveghere tehnică, să se desfășoare în voie. Când ne-au oferit ce ne trebuia, adică atunci când au confirmat îndeplinirea «misiunii» la telefon, într-o discuție purtată cu cel care i-a tocmit, i-am luat”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

În toată această perioadă scursă de la atacul produs în campusul Politehnicii, investigatorii și-au făcut conștiincios temele. Ei au aflat identitățile celor doi atacatori, pe care nu i-au mai scăpat nici o clipă din ochi până la reținere, încrengăturile dintre aceștia și un alt cadru didactic universitar devenit suspect în acest caz, dar și motivul incredibil pentru care Oprean a fost atacat în curtea instituției de învățământ.

În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că povestea duce la un coleg de serviciu de-al ginerelui lui Ceaușescu, căruia profesorul i-a fost naș de cununie. Ca orice părinte spiritual, Oprean s-a aflat foarte aproape de finul său, pe care l-a ajutat mult în carieră, însă, spun surse judiciare, a existat un moment mai delicat care pare că a stat la ruptura dintre naș și fin și, prin urmare, la originea a ceea ce avea să se întâmple în curtea Politehnicii. Ginerele lui Ceaușescu ar fi fost martor, la rugămințile finei sale, în divorțul acesteia intentat colegului său.

Citește și: Dezvăluiri explozive din sala de judecată: Ce le-a spus Boureanu magistraților după scandalul cu polițistul

Faptul că a fost martor la divorț l-a transformat în ochii finului într-un dușman care trebuia pedepsit. Ruda prin alianță a victimei, adică finul, e practicant de arte marțiale și i-a fost ușor să ajungă în preajma unuia dintre atacatori, care era și din acealași oraș cu el (n.r. Râmnicu Vâlcea) și cu care se putea întâlni la antrenamente. Respectivul și-a luat un ajutor și amândoi l-au atacat pe Oprean din spirit de «camaraderie» pentru amicul lor”, au adăugat surse apropiate anchetei, potrivit Libertatea.

Finul karatist care i-a tocmit pe bătăuși pentru a-l pedepsi pe profesorul Oprean ar mai fi avut un dinte împotriva nașului său. Din dorința de a-l susține cât mai mult pe fin în obținerea gradelor profesionale, nașul Oprean i-ar fi verificat actele și ar fi depistat că lucrarea de doctorat a acestuia ar fi un… plagiat, motiv pentru care ar fi făcut ceva demersuri pentru a-i fi retrasă.

“Diploma de doctorat ar fi fost un al doilea motiv de răzbunare. În timp ce-i pregătea documentațiile pentru obținerea gradelor profesionale, acesta a observat că teza de doctorat nu e tocmai în regulă. Atunci a luat niște măsuri pentru a-i fi retrasă din motive de plagiat”, au adăugat aceleași surse judiciare.

loading...

Be the first to comment on "Motivul INCREDIBIL pentru care a fost BĂTUT fostul ginere al lui Ceaușescu: Cine a COMANDAT bătaia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*