NU SE POT ABTINE! Presedintele CJ Arad, Nicolae Iotcu, prins in flagrant in timp ce primea 10.000 de euro

nicolae-iotcu

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu (PNL), a fost prins in flagrant in timp ce primea 10.000 de euro, anunta Digi 24, care citeaza surse judiciare.

Acesta ar fi primit banii de la un om de afaceri, pentru a atribui un contract cu spitalul judetean.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, procurorii efectueaza perchezitii la domiciliul sefului CJ Arad si la Consiliul Judetean.

Sursele sustin ca acesta este acuzat de trafic de influenta pentru acordarea preferentiala a unor contracte. Aceleasi surse spun ca este vorba despre un contract de achizitii publice pentru Spitalul Judetean Arad.

Seful CJ si-ar fi exercitat influenta in cadrul procedurii organizate pentru atribuirea in 2014 a contractului privind ‘Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad’ pentru castigarea de catre o asociere in participatiune a doua firme, fapt care s-ar fi si realizat, deoarece caietul de sarcini a fost intocmit in favoarea acestora, au aratat sursele.

Valoarea contractului ar fi fost estimata la peste 1.600.000 euro.

Aceleasi surse au mentionat ca, in 22 iulie, Nicolae Iotcu ar fi primit printr-un intermediar 35.000 lei, iar vineri ar mai fi primit suplimentar si suma de 10.000 euro, de la reprezentantul uneia dintre firmele castigatoare. Conform surselor, el ar mai fi urmat sa primeasca, in august, inca 20.000 euro de la reprezentantul celeilalte firme.

Sursele au mai precizat ca la momentul flagrantului seful CJ Arad ar fi incercat sa scape de banii primiti drept mita.

Potrivit unor surse citate de ziarul local aradon.ro. Iotca ar fi incercat sa scape de plicul cu bani, pe care l-a aruncat in momentul in care a vazut oamenii legii.

Acesta a devenit “recalcitrant”, potrivit sursei citate, astfel incate Tmascatii au fost nevoiti sa-l puna la pamant”.

loading...

Be the first to comment on "NU SE POT ABTINE! Presedintele CJ Arad, Nicolae Iotcu, prins in flagrant in timp ce primea 10.000 de euro"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*