NU UITA SI NU IARTA! Victor Ponta îi ataca pe românii din strainatate si le ia cate 800 de lei

Ponta_ND

Premierul Victor Ponta a lăudat Codul Fiscal dar a uitat să spună că românii aflați la muncă în străinătate și care și-au păstrat rezidența vor plăti o taxă de 800 de lei anual.
HotNews.ro a mai scris despre aceasta aberatie, care a fost azi confirmata si in cadrul intalnirii online pe care consultantul fiscal Adrian Benta a avut-o cu cititorii.

“Confirm faptul ca persoanele cu rezidenta fiscala in Romania, cu domiciliul in tara, sunt obligate la plata acestei contributii calculata prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar daca se afla in strainatate.

Contributia este de circa 67 de lei/luna, corespunzator sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei”, a spus marti Adrian Benta.

“Articolele 180-182 din noul Cod Fiscal impun plata unei contributii la asigurarile de sanatate de catre persoanele fizice ce nu realizeaza venituri si nici nu sunt scutite de plata contributiei de sanatate prin efectul legii.

Este vorba de minorii sau doamnele insarcinate care nu au venituri. In acest sens, cetatenii romani care isi pastreaza rezidenta fiscala in tara sunt in sfera contributiei la aceasta asigurare de sanatate.

In esenta, legea nu se adreseaza numai acestor categorii de persoane ci si altor persoane, cum ar fi cele neasigurate, dar care incaseaza venituri la negru, agricultorilor care nu indeplinesc conditia de a fi impozitati perin transe de venit sau persoanelor casnice ce nu sunt coasigurate”, mai spune consultantul fiscal.

Reamintim faptul ca prin Ordinul 84/2012, cetatenii romani ce se afla in strainatate o perioada estimata la mai mult de 183 de zile au obligatia sa depuna la ANAF declaratii privind rezidenta fiscala.

Foarte important, atrage atentia Adrian Benta, este faptul ca NU se datoreaza aceasta contributie daca esti co-asigurat, adica esti fie sotul/ sotia sau fiul unei persoane asigurate.

sURSA: DIASPORAROMANEASCA.COM

loading...

Be the first to comment on "NU UITA SI NU IARTA! Victor Ponta îi ataca pe românii din strainatate si le ia cate 800 de lei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*