OFICIAL Primești bani dacă ești turnător: Statul îți dă până la 100.000 de euro

Unknown

Guvernul a decis să dea bani celor care ajungă să se transforme în turnători sau informatori. Cine face o delațiunea adevărată primește până la 100.000 de euro.

Persoanele care reclamă Consiliului Concurentei, cu dovezi, că o anumită firmă sau mai multe încalcă Legea Concurenţei pot beneficia de recompense de până la 1% din amenda aplicata firmei, dar nu mai mult de 100.000 euro.

Consiliul Concurenţei vrea să aducă un amendament la actuala Lege a Concurenţei prin care această măsură să poată fi aplicată.

”Propunerea noastră este că cei care vin cu o sesizare care se dovedeşte corectă după aceea, deci cei care ne dau informaţii despre o practică anticoncurenţială să fie recompensaţi. Aceasta, bineînţeles, după ce se dovedeşte că informaţiile oferite sunt corecte şi instanţa confirmă că, într-adevăr, firma aceea a încălcat legea. Cel care a făcut sesizarea ar putea să primească până la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro. Vrem să-i încurajăm material pe cei care au indicii că se încalcă legea”, a declarat sâmbătă, la Sinaia, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

stiripesurse.ro

loading...

Be the first to comment on "OFICIAL Primești bani dacă ești turnător: Statul îți dă până la 100.000 de euro"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*