Omar Hayssam a rupt tacerea in fata procurorilor! Sirianul a vorbit de oameni grei din Romania

Sirianul Omar Hayssam, condamnat pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak, a spus procurorilor ce stie despre oameni “grei” din Romania.
In urma cu doua saptamani, presa vuia dupa ce “echipa de aparare” a lui Hayssam a postat pe Facebook un denunt in care se facea referire la Traian Basescu. Numai ca, sirianul a spus mult mai multe in fata procurorilor. Potrivit surselor noastre, Hayssam, care a fost condamnat pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak, a dat detalii despre oameni “grei” din Romania, si a povestit ce stie despre ei.
Procurorii verifica in prezent afirmatiile sirianului, si, este foarte posibil ca in perioada urmatoare, nume grele sa dea cu subsemnatul. Sirianul ar fi spus ca nu vrea plateasca el pentru toata lumea, si ca fiecare trebuie sa raspunda pentru ce a facut.

A vorbit de Traian Basescu

image
Omar Hayssam sustinea in urma cu cateva saptamani ca a donat PD echipamente medicale de peste 100.000 de dolari, la solicitarea lui Mohamad Yassin, pe care l-a cunoscut in 2004 si care i-a cerut sa sprijine financiar partidul in campanii. In schimb Traian Basescu ”ar fi dispus sa intervina” pentru a ”rezolva” dosarul sau penal. ”Echipa de aparare” a lui Omar Hayssam a postat pe Facebook un mesaj intitulat ”Machiavelism – Traian Basescu si aghiotantul sau”, in care vorbeste despre imprejurarile in care l-a cunoscut pe Mohamad Yassin si despre relatiile acestuia cu Traian Basescu.
Potrivit acestuia, la o zi de la descinderile pe care politistii le-au facut in biroul sau, si-a facut aparitia Mohamad Yassin, pe care nu il cunostea, si care s-a prezentat ca fiind vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania, acesta spunandu-i ca are cunostinta de descinderile care l-au vizat.
”Astfel, Mohamad Yassin si-a folosit pozitia ca paravan, erijandu-se intr-un aparator al cetateniilor de origine araba. Mi-a spus ca in baza declaratiilor mi se pregateste un dosar mare. Mohamad Yassin s-a oferit sa ma ajute sa imi rezolv problema cu acest dosar, sustinand ca il cunoaşte pe Traian Basescu, care ar fi dispus sa intervina dupa ce va fi ales preşedinte. Mi-a povestit ca il cunoaste pe Traian Basescu de mult timp, de cand era capitan de vas si ca de fapt Basescu se cunoaste cu tatal lui, care lucra in portul Tartous din Siria”, se mai arata in mesajul postat pe Facebook de ”echipa de aparare” a lui Hayssam.
”Discuta cu Basescu la telefon zilnic, in fata mea. Acesta discuta, de asemenea, cu Elena Udrea si Emil Boc si era evident ca avea legaturi puternice cu acestia. Am decis sa donez PD-ului echipamente medicale in valoare de peste 100.000 de dolari americani. Am achizitionat aceste echipamente si le-am dus la sediul PD-ului din strada Modrogan nr.1, sector 1, eu impreuna cu Mohamed Munaf si Mohamad Yassin”, se mai arata in mesaj.
In 22 aprilie, Omar Hayssam a fost adus de la Penitenciarul Margineni, acolo unde isi executa pedeapsa cu închisoarea, la sediul DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care medicul Mohamad Yassin a fost arestat, dupa ce ar fi cerut doua milioane de euro pentru a interveni in obtinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu inchisoarea a sirianului.

“Beneficiarul cinstit al averii”

image

Medicul Mohamad Yassin a fost arestat preventiv pentru trafic de influenta. In acest dosar au fost audiati ca martori fostul procuror Ciprian Nastasiu și fosta judecatoare Sofica Dumitrascu. Medicul Mohamad Yassin este acuzat de DNA ca, in perioada octombrie 2014 — martie 2015, a pretins de la doi denuntatori aproximativ 2 milioane de euro in schimbul desfiintarii condamnarii de 23 de ani inchisoare primita de Omar Hayssam.
Mohamad Yassin este cel pe care Traian Basescu l-ar fi trimis in Bagdad sa negocieze eliberarea jurnalistilor romani, si despre care fostul presedinte spunea ca este “beneficiarul cinstit al transferului averii lui Omar Hayssam”.(B.V.)

Sursa cancan.ro

loading...

1 Comment on "Omar Hayssam a rupt tacerea in fata procurorilor! Sirianul a vorbit de oameni grei din Romania"

  1. markwilliams | 28/06/2015 at 14:05 | Reply

    Este incredibil cum tocmai omul care a facut posibila reintoarcerea jurnalistilor rapiti(indiferent de modalitati folosite) sa fie cel acuzat de catre Omar Hayssam..Pe baza a a ce??? O cheltuiala derizorie pe obiecte medicale ????Pai nu va aduceti aminte de donatiile electorale ale lui Hayssam catre PSD??Gecile albastre,saltele,galeti bannere si o multime de afise electorale.. Ce conteaza un m izilic de 100.000 dolar la un mahar ce avea pe mana tot felul de firme dubioase ce exploatau material lemnos,ape minerale si altele,toate date de catre PSD..Dar avea in maneca si o tona de santaje politice , avind largi cunostinte si relatii in spatiul arab..Ce stia Omar Hayssam despre traficul de armament??Despre afacerile lui dinu Patriciu??De multi oameni de afaceri sau politicieni de la virf??Iliescu il neaga public..dar exista fotografii si imagini,din avionul prezidenntial sau cind lua masa cu Hayssam, la o cantina de fabrica.. Voi,jurnalistii publicind truncheat si sc os din context cite o farima care se adreseaza intentionat unui personaj…voi sunteti vinovati de tot ce intimpla in tara asta..Ca ascundeti adevarul,ca nu sunteti angajati ai adevarului si slujiti minciuna patronilor care va platesc..Trebuia sa incheiati cu :avem dovada ca Traian Basescu a aranjat rapirea jurnalistilor …si ar fi fost un mare FASSS de presa!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*