PANICA! Rusii vor declansa Al Treilea Razboi Mondial? Pregatiri militare intense ale Moscovei

rusia

de Florin Necula (ZIARE.COM)

Ambitiile imperialiste ale lui Vladimir Putin au fost dezvaluite, joi, odata cu anuntul ca masinaria secreta de razboi a Rusiei urmeaza sa construiasca trei noi baze militare in zona arctica – la doar 500 de kilometri distanta de tarmul Statelor Unite ale Americii.

De asemenea, Moscova a dezvaluit planurile pentru o noua baza militara pe insulele Kurile, dintre care unele se afla la mai putin de 30 de kilometri distanta de Japonia, scrie Tom Batchelor, pentru Daily Express.

Vladimir Putin isi flexeaza deja muschii in Siria, cu instituirea bazelor aeriene si navale si cu asa-zisa campanie de bombardamente impotriva Statului Islamic. Autorul articolului face referire si la invadarea si anexarea Peninsulei Crimeea, despre care spune ca releva expansionismul rusesc.

Cum ar putea incepe Al Treilea Razboi Mondial chiar maine

Intr-o largire semnificativa a razei de actiune a armatei ruse, Putin spera sa-i provoace pe oficialii americani si japonezi cu avanposturi din Oceanul Arctic si din cel Pacific. Iar aceste planuri inseamna ca Moscova va avea trupe, avioane de razboi si vehicule armate stationate in toate cele patru colturi ale continentului american.

De asemenea, demersurile Kremlinului vor fi vazute de Washington si Beijing drept o provocare directa pentru suprematia militara in regiune.

Disputa teritoriala cu Japonia

In Pacific, o noua baza ruseasca pe insulele Kurile este de asteptat sa inrautateasca relatiile si-asa proaste cu Tokio, care revendica partea sudica a insulelor, cunoscuta in Japonia drept Teritoriile de Nord.

Rusia a capturat insulele de la Japonia la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, iar disputa este intr-atat de aspra incat Moscova si Tokio inca nu au semnat un tratat oficial de pace dupa razboi.

Trifoiul Arctic: Rusia isi deschide o baza militara ultra-performanta in oceanul inghetat

In zona arctica, Rusia construieste sau planuieste sa construiasca o serie de noi baze militare pe insula Wrangel, insula Kotelny si la capul Schmidt, a confirmat ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu. Acesta a mai spus ca Rusia planuieste “sa incheie complet crearea si inarmarea intregii grupari arctice”, pana in anul 2018.

“Nu ascundem asta de nimeni, am terminat practic crearea bazei din arhipelagul Novosibirsk, pe insula Kotelny. Aceasta este o baza cu adevarat mare, cum n-au fost nici in timpurile sovietice, si are echipament modern”, a mai precizat Soigu.

loading...

Be the first to comment on "PANICA! Rusii vor declansa Al Treilea Razboi Mondial? Pregatiri militare intense ale Moscovei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*