UPDATE: Percheziţii DNA la Primăria Braşov

scripcaru

Percheziţii DNA la Primaria din Brasov si la domiciliul primarului George Scripcaru

Procurorii DNA efectueaza luni dimineata perchezitii la Primaria din Brasov si la domiciliul primarului George Scripcaru, informeaza surse judiciare. Potrivit surselor citate, procurorii il acuza pe primarul George Scripcaru de abuz in serviciu, intr-un dosar in care prejudiciul s-ar ridica la peste un milion de euro.

Anchetatorii efectuează percheziții atat la sediul Primăriei, inclusiv in biroul lui George Scripcaru, cat si in cel al șefului Serviciului Investiții și al directorului executiv adjunct al Direcției Tehnice, și la domiciliul edilului și la sediile mai multor firme.

George Scripcaru este acuzat de abuz in serviciu în legătură cu încheierea contractului de vânzare cumpărare de energie produsă de BEPCO SRL, dupa ce ar fi pus la dispoziția BEPCO activele/resursele CET SA, prin intermediul unor contracte de vânzare cumpărare, compensare sau cedare cu titlu gratuit, în perioada 2010-2011, în scopul obținerii de foloase necuvenite de către BEPCO SRL, în baza unor înțelegeri prealabile între reprezentanții societății private – suspecții Costan Simina, Costan Călin, David Mihai – si primarul Brasovului.

George Scripcaru ar fi determinat Adunarea Generala a Actionarilor CET SA și persoane din conducerea CET SA, respectiv pe suspecții Ionescu Lucian, (președinte AGA) Cuțitei Nicolae (director general) și Frățilă Simona, (director economic) să încheie contracte de vânzare – cumpărare având ca obiect energie termică (în baza căruia s-a achiziționat energie peste necesarul populației) sau active subevaluate sau să cedeze cu titlu gratuit active aparținând CET SA, prejudiciind astfel patrimoniul societății.

SC BEPCO SRL a încheiat cu CET SA contractul nr. 28 in 13.04.2010, având o durată de 15 ani și obiect vânzarea-cumpărarea de energie termică livrată din centralele electrice de cogenerare, în vederea furnizării acesteia consumatorilor de energie termică racordați la CET din municipiul Brasov. În baza contractului, întreaga cantitate de energie termică produsă era achiziționată de către CET, singurul agent economic care avea o rețea de distribuție și care deținea licență de producere de energie electrică și termică în cogenerare.Procurorii

sursa hotnews.ro

loading...

1 Comment on "UPDATE: Percheziţii DNA la Primăria Braşov"

  1. markwilliams | 30/06/2015 at 16:00 | Reply

    La nivelul investitiilor de sute de milioane de euro ..este aiuritor sa popresti un primar de talia lui scripcaru cu o bagatela a Cet-ului..Si..dupa parerea mea..chestia asta s-a “aranjat” ca sa il scoata din functie…cine stie cine rivneste sa puna man pe un oras ca Brasovul care a deevenit Perla Romaniei,tocmai datorita aportului,inteligtentrei si dedicarii acesttui primar…
    PRAF si PULBERE se va alege din Brasov..PUNEM PARIU???
    Vai de mama ei ,Romanie ..daca ii eliminam pe cei care fac performanta…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*